Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πτώση ρεκόρ σημείωσε χτες η ρουπία, το νόμισμα της Ινδίας, κάνοντας ιστορική βουτιά έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας συνολικά 14% από την αρχή του χρόνου.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν στην Κίνα, όταν το σχολικό που τα μετέφερε ανατράπηκε και έπεσε σε ρέμα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να πνιγούν.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Σε βάση του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία επιτέθηκαν, χτες, ακραίοι έποικοι διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή ορισμένων κτισμάτων. Το γεγονός οδήγησε σε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας και τη λήψη σχετικών μέτρων που δεν ανακοινώθηκαν. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν παλαιστινιακές οργανώσεις, οι ισραηλινές αρχές προχωρούν σε σειρά κινήσεις, όπως είναι πχ η μετατροπή του περάσματος Σούφα σε «διεθνές», ενώ βρίσκεται εντός παλαιστινιακού κατεχόμενου εδάφους, που καλλιεργούν συνθήκες «ισραηλινοποίησης» της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τα ονόματα των 10 πρακτόρων της CIA στο Λίβανο, που εντοπίστηκαν ακόμη και μέσα στις γραμμές της, έδωσε, χτες, στο τηλεοπτικό της δίκτυο «αλ Μανάρ», η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ». Στο ίδιο βίντεο παρουσιάστηκαν και αναπαραστάσεις με υπολογιστές για το πώς δρούσε σε ολόκληρη τη λιβανική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει η οργάνωση. Εκπρόσωπος της CIA μίλησε για ψεύδη και δε σχολίασε περαιτέρω.

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν, όταν δύο ελικόπτερα συνετρίβησαν, στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη στρατιωτική βάση Λούις - ΜακΚορντ (αεροπορική και στρατιωτική) των ΗΠΑ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Σε επιδημία εξελίσσεται η μυστήρια πάθηση του νεφρού που θερίζει ζωές στην Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με το βρετανικό BBC. Τα θύματα είναι σχεδόν αποκλειστικά άνδρες και εργαζόμενοι σε φυτείες ζαχαροκάλαμου, ενώ η ηλικία τους μπορεί να είναι ακόμη και 18 χρόνων. Καμία επιστημονική εξήγηση μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί, ενώ επιστήμονες στον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας ζητούν να κηρυχτεί ως «επιδημία» και να αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Στη σύλληψη του Ραούλ Φερνάντες, πρώην στρατιωτικού του φερόμενου ως αρχηγού του καρτέλ των ναρκωτικών Λος Σέτας, προχώρησαν οι αρχές του Μεξικού. Τη σύλληψη ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν, που χαρακτήρισε ως μεγάλο πλήγμα κατά των καρτέλ και επιτυχία στον πόλεμο που έχει κηρύξει από τα τέλη του 2006. «Επιτυχία» που μεταφράζεται επίσης σε περισσότερους από 6.500 θανάτους και κλίμα στρατοκρατίας που στρέφεται κατά των λαϊκών κοινωνικών οργανώσεων.

ΟΤΑΒΑ.-- Μόλις δύο ημέρες μετά το τέλος της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Νότια Αφρική, ο Καναδάς ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρεται από το Πρωτόκολλο του Κιότο για την κλιματική αλλαγή. Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ