Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η αγωνιστική «σκυτάλη» στην Αθήνα

Χτες συνταξιούχοι όλης της Κρήτης διαδήλωσαν στο Ρέθυμνο

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που τους εξαθλιώνει εξέφρασαν χθες το πρωί οι συνταξιούχοι της Κρήτης με μαζική και δυναμική Παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο Ρέθυμνο.

Με πούλμαν και αυτοκίνητα οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, από τη μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ καλώντας τους απόμαχους της δουλειάς σε κλιμάκωση των αγώνων τους μαζί με το εργατικό κίνημα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Να αναφέρουμε ότι χιλιάδες συνταξιούχοι σε ολόκληρο το νησί αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών τους αποτέλεσμα των νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, των περικοπών σε φάρμακα και αύξησης της τιμής τους, της παραπέρα υποβάθμισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνολικά υγείας - πρόνοιας, των νέων φόρων που επιβάλλονται αλλά και κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών που υποβαθμίζονται και κλείνουν, όπως τα ΚΑΠΗ και τα Κέντρα Υγείας ιδιαίτερα στην ύπαιθρο.

Στα πλαίσια αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων σε κάθε νομό πραγματοποίησαν μια σειρά συσκέψεις με σκοπό όχι μόνο την επιτυχία της Παγκρήτιας κινητοποίησης, χθες στο Ρέθυμνο, αλλά και την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους παραπέρα, αφού όπως οι ίδιοι τονίζουν ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους που σήμερα είναι άνεργα, δουλεύουν ανασφάλιστα με ημιαπασχόληση συνολικά χωρίς δικαιώματα.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου.

«Δεν χρωστάμε και δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια». Αυτό ακριβώς θα διατρανώσουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Νότιας, της Κεντρικής και της Νησιωτικής Ελλάδας που καλούνται να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ