Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Πρωτοβουλίες αγώνα και αλληλεγγύης

Κινητοποίηση το Σάββατο σε Βύρωνα, Καισαριανή και Παγκράτι

Σε κοινές πρωτοβουλίες ανάδειξης και διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα των σχολείων και της λαϊκής οικογένειας προχωρούν μία σειρά φορείς που αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη». Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσουν πικετοφορίες, ξεκινώντας ταυτόχρονα στις 10 π.μ. από το παλιό τέρμα στην Καισαριανή, από την κεντρική αγορά στο Βύρωνα και από την πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι και θα καταλήξουν στην πλατεία Συντριβανίου. Την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν να επισκεφτούν τους απεργούς χαλυβουργούς και να τους δώσουν χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, αλλά και ζωγραφιές από τα παιδιά, με θέμα: «Μια ζωγραφιά για τη χαλυβουργία».

Στην κινητοποίηση καλούν οι: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καισαριανής, 2ου Διαμερίσματος, Δήμου Βύρωνα, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Καισαριανής και Βύρωνα, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Σωματεία Συνταξιούχων Βύρωνα, Καισαριανής, Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου (μέλη της ΟΓΕ).

Ολοι μαζί απαιτούν: Να μην πληρώσει ούτε ευρώ η λαϊκή οικογένεια για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης - παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ. Τώρα όλα τα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση - καμιά εφεδρεία. Κανένα σχολείο και καμιά οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση. Κανένα παιδί υποσιτισμένο. Κανένα παιδί χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των τροφείων των παιδικών σταθμών. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ