Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η τρομοκρατική απόλυση δε θα περάσει

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, χτες, έξω απ' την «Ελληνογερμανική Αγωγή»

Η τρομοκρατική απόλυση του δασκάλου και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Ν. Βουρδουμπά, από την εργοδοσία της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» δε θα περάσει, δήλωσαν χτες δεκάδες εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω απ' το σχολείο. Ο Ν. Βουρδουμπάς απολύθηκε χωρίς καμία τυπική εξήγηση και καμία προειδοποίηση. Ο εκπαιδευτικός τους τρεις μήνες που ήταν στο σχολείο απεργούσε, δε δέχτηκε το νέο μισθολόγιο, ενώ η απόλυσή του ήρθε μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» για τις εκλογές του σωματείου στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρων».

Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αττικής του ΠΑΜΕ, ενώ μια πρώτη απάντηση είχε δώσει με κινητοποίηση και το σωματείο «Ο Βύρων». Σχετική ανακοίνωση για την απόλυση του Ν. Βουρδουμπά έχει ψηφίσει και η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛ Αττικής, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ χτες κάλεσαν τους συναδέλφους τους της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» να γίνουν ασπίδα προστασίας στο συνδικαλιστή απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.

Σήμερα η απόλυση του Ν. Βουρδουμπά ήταν να συζητηθεί στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, αλλά το θέμα αναβλήθηκε για την άλλη βδομάδα. Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ όμως θα γίνει και στις 9 το πρωί, θα γίνει νέα κινητοποίηση για την απόλυση, έξω απ' το κτίριο που στεγάζεται το ΠΥΣΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ