Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πόλεμος χωρίς διακοπές...

«Νέο γύρο κλιμάκωσης του πολέμου ενάντια στα λαϊκά στρώματα προετοιμάζουν σε αγαστή συνεργασία οι εταίροι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, οι εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατίας και οι ξένοι σύμμαχοί τους της τρόικας. Ο κυβερνητικός αντιλαϊκός σχεδιασμός για τις επόμενες τρεις βδομάδες, μέχρι την έλευση των τεχνοκρατών ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ στην Αθήνα (16-20 Γενάρη), προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, προδιαγράφει κόλαση για το λαό, που καλείται οργανωμένος να αντιδράσει και να αντεπιτεθεί. Κυβέρνηση, κεφαλαιοκράτες και τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με μοιρασμένους ρόλους και ενιαία στρατηγική, ετοιμάζουν νέα εφόρμηση σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.

...για το τσάκισμα του λαού

Το σύνολο των μέτρων, που προωθούν και υπερασπίζονται ενιαία οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους, στόχο έχουν να κάνουν φθηνότερη την εργατική δύναμη και άρα καλύτερους τους όρους αναπαραγωγής των κεφαλαίων που κρατά η πλουτοκρατία στα σεντούκια της και περιμένει να τα ρίξει στην παραγωγή όταν εξασφαλίσει ικανοποιητικές αποδόσεις. Η στρατηγική συμφωνία των αστικών κομμάτων στο τσάκισμα του λαού, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και ανταγωνισμούς, αλλά και η καραμπινάτη διαχείριση που εκφράζει η πρόταση των οπορτουνιστών, δείχνουν το δρόμο που έχει συμφέρον να ακολουθήσει ο λαός.

Απάντηση, το ξεπάτωμα των καπιταλιστών

Η λαϊκή οικογένεια δεν πρόκειται να ευημερήσει αν εκτονώνει τη δίκαιη αγανάκτησή της στην εναλλαγή του ενός και του άλλου διαχειριστή, στο "ανακάτεμα" του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου. Ορος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, το ξεπάτωμά τους από την παραγωγή, η κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας του λαού, με οργάνωση παντού και ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι αποτελεσματική η άμυνα στα χειρότερα που έρχονται και ταυτόχρονα να ανοίγει ολοένα και περισσότερο ο δρόμος για ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ