Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η δύναμη του αγώνα

«Ο αγώνας των χαλυβουργών σήμερα κλείνει ακριβώς 60 ημέρες απεργίας, με ταυτόχρονες συνεχείς κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και κυρίως αμείωτη πολύμορφη κλιμάκωση που ξεπέρασε την πύλη του εργοστασίου. Ενας αγώνας που έδειξε δύο μήνες τώρα, τη δύναμη που έχει ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των εργατών και πώς μπορεί να απλωθεί, να επηρεάσει, να πρωτοστατήσει, να γίνει πυξίδα για όλη την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες.

Οδηγός για κάθε χώρο δουλειάς

(...) Ο αγώνας των χαλυβουργών (...) πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην οργάνωση του αγώνα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Με δεδομένο ότι η επίθεση κλιμακώνεται, τα νέα βαριά και επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας (...) οι εργαζόμενοι με την απεργία μπορούν και πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά σε αυτή την επίθεση, να οξύνουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο (...) τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι σωματειακές επιτροπές με αυταπάρνηση, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, να ριχτούν στη μάχη της οργάνωσης της απεργίας. Η αξιοποίηση αρκετών δυνάμεων σε κάθε συνδικάτο είναι αυτό που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να κινητοποιεί εργαζόμενους.

Με στόχο και σχέδιο

(...) πρέπει να υπάρξει σχέδιο σταθερό σε κάθε σωματείο με συνεδρίαση καλά προετοιμασμένη και καλή συζήτηση στο ΔΣ. Με συσκέψεις, συζητήσεις, συνελεύσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, τη μαζική συμμετοχή σ' αυτήν των εργαζομένων. Να οργανωθεί έτσι η δουλειά ώστε να αξιοποιηθούν τόσες δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε και να φτάνουμε κάθε φορά γρήγορα και ολοκληρωμένα σε περισσότερους χώρους δουλειάς, στην πλειοψηφία του κλάδου (...) στην προσοχή και το σχεδιασμό κάθε κλάδου πρέπει να είναι: Η καθημερινή δράση για την οργάνωση της τάξης μας σε κάθε κλάδο. Η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης παντού. Η διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η συνέχιση της δράσης ενάντια στα χαράτσια. Η διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Η αποφασιστική στάση απέναντι στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, η ανατροπή όπου επιχειρούνται. Η επαγρύπνηση στη δημιουργία ενώσεων προσώπων από την εργοδοσία (...) στο περιεχόμενο της δράσης δεν μπορεί παρά να έχει προτεραιότητα η πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η συσπείρωση όλο και περισσότερων δυνάμεων στην πάλη για το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της»

(το ρεπορτάζ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ