Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αθωώνουν την αντιλαϊκή πολιτική

Ο υπουργός Υγείας «δίνει τη "μάχη" του μέσα από τα παράθυρα των TV» και παίρνει «τρικυμιώδεις αποφάσεις». Διακατέχεται από «ανικανότητα» διαρκείας και μια συσσωρευμένη «δουλικότητα», η οποία βρίσκει διέξοδο στις «προσταγές των τροϊκανών». Αυτή είναι η ανάλυση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για όσα συμβαίνουν με τον ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα, απλήρωτους εργαζόμενους στον κλάδο κλπ.

Την ώρα που η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ διαπιστώνει στρατηγική «προκειμένου να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει και στον κλάδο της Υγείας», την αποδίδει στις προσταγές των τροϊκανών, λες και τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μιλούν για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, που είναι στρατηγικός τομέας για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν αρκεί να διαπιστώνει μια συνδικαλιστική ηγεσία τα προβλήματα, ούτε να ζητάει «να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία» για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Η τρικυμία στα μυαλά των εργαζομένων προκαλείται, όταν οι συνδικαλιστές αναλώνονται σε «ψυχογραφήματα» υπουργών, αθωώνουν τις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων και δεν κάνουν λόγο για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Πολύ μεγαλύτερη τρικυμία προκαλείται, όταν η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ θεωρεί ότι «είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις και η απαλλαγή από όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους καριερίστες της ΕΕ». Ούτε λίγο - ούτε πολύ ζητούν δηλαδή να έρθουν κάποιοι άλλοι που θα είναι μεν με το σύστημα, αλλά όχι με τους καριερίστες της ΕΕ για να βρούμε την υγειά μας. Αυταπάτες ή πιο σωστά αθωώνουν την αντιλαϊκή πολιτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ