Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Το απεργιακό μέτωπο στη Νιγηρία κατά της άρσης της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα που έχει φέρει τεράστιες ανατιμήσεις, διευρύνθηκε χτες μετά την απόφαση του μεγαλύτερου Συνδικάτου Εργαζομένων στην παραγωγή πετρελαίου «PENGASSAN» να συμμετάσχει στον αγώνα από την ερχόμενη Κυριακή, ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις του με τους άλλους κλάδους και συνδικάτα εκατομμυρίων άλλων Νιγηριανών εργαζομένων.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Με 36 ψήφους υπέρ, δύο κατά και τρεις αποχές το κοινοβούλιο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ενέκρινε την τοποθέτηση του Βιέκοσλαβ Μπεβάντα στη θέση του πρωθυπουργού της κροατομουσουλμανικής ομοσπονδίας. Προτεραιότητες για τον Μπεβάντα θα είναι, όπως είπε, η οικονομική σταθερότητα της χώρας και η ένταξή της στην ΕΕ.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Επικύρωσε, δίνοντας περαιτέρω παράταση ζωής, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χορήγηση υπηκοότητας σε Παλαιστινίους από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη που έχουν παντρευτεί άτομα με ισραηλινή υπηκοότητα, είτε από Ισραηλινούς είτε Ισραηλινούς Αραβες. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε πρωτοεγκριθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση το 2002, και είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο το 2003, με πρόσχημα «την αποτροπή εισόδου στη χώρα Παλαιστινίων ανταρτών ή τη διαμόρφωση σχετικών δικτύων» και είχε διάρκεια ενός χρόνου με δικαίωμα διαρκούς ανανέωσης. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ισραηλινή αντιπολίτευση κατήγγειλαν την επικύρωση και την ισραηλινή δικαιοσύνη.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Γκλομπς και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αλγερινή αστυνομία για να διαλύσει μία ακόμη διαδήλωση κατοίκων της πόλης Λαγκχουάτ, που βρίσκεται στο βορρά της ερήμου της Σαχάρας, που διαμαρτύρονταν για το ότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν και πάλι από μια μεγάλη νεροποντή. Το πρόβλημα στέγασης σε ολόκληρη την Αλγερία είναι τεράστιο και πολυμελείς οικογένειες στοιβάζονται σε μικροσκοπικά σπίτια έτοιμα να καταρρεύσουν. Η λαϊκή οργή γίνεται μεγαλύτερη, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λαγκχουάτ, που είναι πλούσιες σε φυσικό αέριο, τα έσοδα του οποίου, όμως, δεν φτάνουν στον πληθυσμό της περιοχής.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο μαυσωλείο Κουμσουσάν της Πιονγκγιάνγκ η σορός του πρώην προέδρου της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ που πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου και ...ακακηρύσσεται σε «αιώνιος ηγέτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ