Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΗΣΙΑ
Στη χοάνη των συγχωνεύσεων τρία νοσοκομεία

Η κατάργηση των νοσοκομείων Πατησίων, 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ και «Παμμακάριστου» βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων στο όνομα του διαβόητου εξορθολογισμού των δαπανών Υγείας και των επιταγών της τρόικας.

Στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και η «Παμμακάριστος» εντάσσονται στο «Αγία Ολγα», ενώ το Πατησίων, με ταυτόχρονη μείωση 10 κρεβατιών, εντάσσεται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων». Ηδη τόσο το 7ο Θεραπευτήριο όσο και το Πατησίων έχουν απορρυθμιστεί. Λόγου χάρη η Παθολογική Κλινική του 7ου Θεραπευτηρίου, λόγω των μετακινήσεων των γιατρών, ανέστειλε τη λειτουργία της.

Χτες, εργαζόμενοι του 7ου Θεραπευτηρίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και είχαν συνάντηση με τον Διοικητή Αρη Μουσιώνη. Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι τα τρία νοσοκομεία πρέπει να αλληλοσυμπληρωθούν και να λειτουργήσουν σε ένα νοσοκομείο που θα δημιουργηθεί στη συνοικία του Προμπονά (κοντά δηλαδή στο γήπεδο του Απόλλωνα Αθηνών). Στην ουσία, δηλαδή στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των τριών νοσοκομείων που βρίσκονται σε έναν άξονα όπου κατοικούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Κατά τα άλλα, ο Αρης Μουσιώνης υποσχέθηκε πλήρη λειτουργία των κλινικών του 7ου Θεραπευτηρίου με νέο προσωπικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ