Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις προκλήσεις των ξενοδόχων απαντάμε με ένταση της πάλης

«Ριχνόμαστε στη μάχη της απεργίας στις 17 Γενάρη με μεγαλύτερο πάθος, πιο θυμωμένοι, περισσότερο οργανωμένοι από κάθε άλλη φορά».

Αυτή την απάντηση δίνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ξενοδόχων Α. Ανδρεάδη, ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό χαρακτήρισε τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων που απορρέουν από τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, «ρετιρέ»!

«Οι μεγάλοι του τουρισμού - σημειώνει το Συνδικάτο - οι οποίοι από τη δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων εκμεταλλεύονται καραβιές εργατών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης με 300 ευρώ μισθό δήθεν για μαθητεία κι έχουν στην πράξη καταργήσει ακόμα και τα δικαιώματα που δεν έχουν προλάβει να τσακίσουν με νομούς οι κυβερνήσεις τους, ζητά να κατέβει ο μισθός μας κάτω από τα 600 ευρώ».

Και προσθέτει: «Ζητούν επιπλέον προνόμια όταν τα κόμματά τους τα έδωσαν όλα. Εκμεταλλεύονται μπιρ παρά ακτές, δάση, λιμάνια και υποδομές οι οποίες έχουν ακριβοπληρωθεί από το λαό. Πρόσφατα το ΙΚΑ που έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, το παραχώρησε με την αιτιολογία της μη απαξίωσης και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην GRECOTEL, για μόλις 5.000 ευρώ το μήνα, χαρίζοντας παράλληλα όλα τα πρόστιμα του ομίλου για καθυστερούμενες οφειλές. Είναι ενδεικτικό ότι το χαράτσι της ΔΕΗ για το ακίνητο του ΙΚΑ είναι υπερδιπλάσιο από το πόσο που θα λάβει το ΙΚΑ για ενοίκιο ενός χρόνου, αλλά και ότι η GRECOTEL έχει ήδη απολύσει το σύνολο των εργαζομένων περνώντας τους σε δουλεμπορικό συνεργείο. Κι όλα αυτά στο όνομα της δήθεν "διατήρησης θέσεων απασχόλησης" όταν οι απολύσεις καθημερινά είναι εκατοντάδες, όταν κυριαρχούν τα τετράωρα, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά. Για όλα αυτά, ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία στην καλύτερη περίπτωση σιωπούν, καταγγέλλει το συνδικάτο και τονίζει: «Κι όταν ακόμη βρίσκουν το "ανάστημα" να ψελλίσουν κάτι, παρακαλούν κυβέρνηση κι εργοδότες για "κοινωνικό διάλογο" που θα καθορίσει χωρίς αντίσταση τι, πώς και πότε θα το χάσουμε. Με μια πρόταση, οι εργοδότες στήνουν την κρεμάλα, η κυβέρνηση βάζει το σκοινί και οι εργατοπατέρες το σαπούνι για να γλιστράει καλύτερα στο λαιμό του εργάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ