Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Αποφασισμένοι, να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και προετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τη συνειδητή επιχείρηση υποβάθμισης της υπηρεσίας καθαριότητας που πραγματοποιεί η Διοίκηση του Δήμου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδο ιδιωτών.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Η. Μανουσαρίδης, «η κατάσταση στην καθαριότητα είναι έκρυθμη. Η πόλη δεν είναι καθαρή και κινδυνεύει να βρωμίσει. Εδώ και ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι ζητούμε από τη διοίκηση να προμηθευτεί ανταλλακτικά για την επισκευή των παλιών και να αγοράσει καινούργια απορριμματοφόρα. Πλέον, δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να αγοράσει ανταλλακτικά, εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε ότι το 2009 είχαν δοθεί 2 εκατ. ευρώ για αγορά ανταλλακτικών και το 2011 το ποσό αυτό συρρικνώθηκε στις 190.000 ευρώ. Την ίδια περίοδο, ο στόλος των απορριμματοφόρων από 70 οχήματα μειώθηκε στα μισά, καθώς μέρος των οχημάτων αποψιλώνεται από ανταλλακτικά για να συντηρηθούν και να επισκευαστούν κάποια άλλα. Χαρακτηριστικά σημειώθηκε ότι ένα απορριμματοφόρο του 2006 που βγήκε εκτός κυκλοφορίας εξαιτίας βλάβης στο σασμάν, σήμερα χρειάζεται 15.000 ευρώ για να επισκευαστεί. Την ίδια ώρα, η διοίκηση αποφάσισε την απόσυρση 98 οχημάτων από τα περίπου 500 που διαθέτει, ανάμεσά τους και απορριμματοφόρων που μπορούν να επισκευαστούν και να ξαναβγούν σε κυκλοφορία.

Ολη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την άρνηση της διοίκησης να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, με την επιμονή της να μην αναγνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν καθώς καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες, στρώνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ