Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προχωρούν με βήματα χελώνας

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, όπως παραδέχτηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, από το Δεκέμβρη του 2004 μέχρι το τέλος του 2010 προβλεπόταν απορρόφηση ποσού πάνω από 61 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, αλλά μέχρι τον Οκτώβρη του 2009 είχαν διατεθεί μόνο 2,5 εκ, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατέθηκαν άλλα 6,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που αφορούν κυρίως τη διευθέτηση και τον καθαρισμό ρεμάτων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την προώθηση ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει και τα έργα που δεν έγιναν, με προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πενταετίας ή επταετίας, ανάλογα με πιθανά απρόοπτα ή προσφυγές κατά τη διαδικασία των δημοπρατήσεων. Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε στη συνέχεια, μόνο δύο από τα έργα αυτά εκτελούνται, ενώ όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε φάση μελετών και δημοπράτησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ