Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποιήσεις για χαράτσια - διακοπές ρεύματος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη δράση τους οι Λαϊκές Επιτροπές σε ολόκληρη τη χώρα, με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα οι απόπειρες διακοπής της ηλεκτροδότησης θα ενταθούν σε όσες οικογένειες δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα για να μην στερηθούν άλλες βασικές τους ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός, επιχείρισε πάλι χτες να «θολώσει τα νερά» σε σχέση με την ανάλγητη στάση κυβέρνησης και ΔΕΗ απέναντι στις εργατικές οικογένειες και τους αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν να πληρώσουν ή αρνούνται να επωμιστούν το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Με δηλώσεις του στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, έκανε λόγο για «κοινωνικά κριτήρια» στις διακοπές ρεύματος αυτών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς με το χαράτσι, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε «ευπαθείς ομάδες». Τα λεγόμενα του Α. Ζερβού δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταδίκη όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης ή μείωσης που έχει θέσει η κυβέρνηση. Είναι πιο φανερό από ποτέ, ότι απέναντι στην επιχείρηση μαζικών διακοπών που ετοιμάζεται να ξεκινήσει η ΔΕΗ, αποφασιστική απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί μόνο μέσα από το οργανωμένο κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, με ενίσχυση της αλληλεγγύης, επαγρύπνηση, ετοιμότητα και προετοιμασία. Κανείς δεν είναι μόνος του, κανείς να μη μείνει μόνος.

Κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο, πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, οι Λαϊκές Επιτροπές Ν. Ιωνίας, Αγ. Βασιλείου - Χιλιαδούς, Αγ. Αναργύρων, Αγ. Ονουφρίου - Ανακασιάς - Ανω Βόλου, Αγ. Γεωργίου - Χρυσοχοΐδη μαζί με τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, οι οποίοι παρέδωσαν παραπάνω από 150 πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.

Την περασμένη Τετάρτη, η Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου-Αστικών-Εργατικών Κατοικιών Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποίησε κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κατερίνη, όπου τα μέλη της επιτροπής επέδωσαν τις υπεύθυνες δηλώσεις ότι πλήρωσαν το ρεύμα χωρίς το χαράτσι αλλά και δήλωσαν την απόφασή τους ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κανένα σπίτι της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 7 το πρωί, οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα καταστήματα της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση στην άθλια και απαράδεκτη ενέργεια της ΔΕΗ και της κυβέρνησης να ανακοινώσει την διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ. Συγκεντρώσεις θα γίνουν, την ίδια μέρα, στα καταστήματα της ΔΕΗ στην Αισώπου, στην Αγίου Δημητρίου, στην Παπαναστασίου και στην Ανδριανουπόλεως.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν επίσης λαϊκές συνελεύσεις σε Πολίχνη, Τούμπα - Τριανδρία, Ανω Πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ