Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κανένας εκπαιδευτικός για μάθημα τα Σάββατα

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

«Σε πολλά σχολεία οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εργαστούν τα Σάββατα, για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που δεν έγιναν λόγω καταλήψεων - κινητοποιήσεων των μαθητών», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Καταστρατηγούν με αυτόν τον τρόπο», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «βασικό εργασιακό δικαίωμα, αυτό της 5ήμερης εργασίας και μάλιστα δε σκοπεύουν να δώσουν δεκάρα τσακιστή (το Σάββατο προβλέπεται υπερωριακή αποζημίωση, αλλά και πρόσθετη αμοιβή λόγω εργασίας σε μη εργάσιμη μέρα)! Στρώνουν το έδαφος για την παράταση του ωραρίου, την αύξηση των ωρών εργασίας (Εκθεση ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα).

Το μέτρο της εργασίας τα Σάββατα δε σκοπεύει στην επαρκή κάλυψη της ύλης. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου. Απαιτούν αναπλήρωση των "χαμένων" διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων αυτοί που άφησαν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία! Το μέτρο επιδιώκει να στρέψει τους εκπαιδευτικούς ενάντια στους μαθητικούς αγώνες. Θέλουν εκπαιδευτικούς που θα μπαίνουν μπροστά να σπάνε καταλήψεις, να λειτουργούν ως παιδονόμοι, όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη και η υπουργός Παιδείας».

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (18/1/2012), όπου πάρθηκε απόφαση κανείς εκπαιδευτικός να μην πάει για δουλειά. Επιλέχθηκε η μορφή της κήρυξης στάσης εργασίας τα Σάββατα. «Η μορφή που επιλέχτηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι λανθασμένη. Αποδέχεται, ουσιαστικά, ότι το Σάββατο είναι εργάσιμη μέρα, ενώ οι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα τι λέει ο νόμος, έχουν κατακτήσει την 5ήμερη εργασία», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και καλεί:

  • Τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τα μαθήματα του Σαββάτου.
  • Τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο να πάρουν αποφάσεις, ώστε να μην πάει κανένας για δουλειά το Σάββατο.
  • Κάθε σχολείο να ρυθμίσει τυχόν καθυστερήσεις στην κάλυψη της ύλης, κάθε εκπαιδευτικός στο μάθημά του έτσι κι αλλιώς θα κάνει τον αναγκαίο εξορθολογισμό της ύλης και θα διδάξει στους μαθητές του αυτά που πρέπει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ