Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις

«Σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Η ΔΑΣ κατέθεσε πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Να γίνουν άμεσα κουβέντες, συνελεύσεις, συσκέψεις μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς - αλλά και τις εργατογειτονιές - για τις αιτίες και τους στόχους της άνευ προηγουμένου επίθεσης που δέχεται ο λαός από συγκυβέρνηση - τρόικα και «κοινωνικούς εταίρους» αναδεικνύουν καθημερινά οι «διαπραγματεύσεις» των αντεργατικών επιτελείων προκειμένου να πειστούν οι εργάτες να δουλεύουν και ζουν σαν σκλάβοι. Κόντρα στο φόβο και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν εργοδοσία και εργατοπατέρες, οι εργάτες πρέπει να αξιοποιήσουν τη δύναμη με την οποία απέσπασαν κατακτήσεις, ώστε να τις προστατεύσουν, αλλά και διευρύνουν, όπως επιτρέπει άλλωστε και ο αυξανόμενος πλούτος που παράγουν.

Ηδη από την προηγούμενη Πέμπτη, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε πρόταση για πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Πρόταση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Φλεβάρη κατέθεσε η ΔΑΣ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Με επιστολή της η ΔΑΣ ζητά «να συνεδριάσει εκτάκτως η διοίκηση της ΟΙΥΕ με δεδομένο ότι θεωρούμε πολύ σοβαρά όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την επιχειρούμενη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, τις μειώσεις μισθών, την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, την επίθεση που γίνεται συνολικά στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της τρόικας, της ΕΕ».

Απόφαση για απεργία στις 9 Φλεβάρη έχει πάρει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καλώντας «σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης». Και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να φύγει τώρα η ΓΣΕΕ από το διάλογο. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου - ΕΕ - πλουτοκρατίας». Για να τονίσει: «Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να τους σταματήσουμε, δεν είναι ανίκητοι».

Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα με οργάνωση της απεργίας στις 9 Φλεβάρη διοργανώνουν την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, οι τοπικές γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Αντίστοιχα, πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη κατέθεσε και το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ο Αγιος Μηνάς», μετά από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάλεσμα και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε απεργία στις 9 Φλεβάρη απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), απαιτώντας: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα! Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία! Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Η Γραμματεία καλεί τους σπουδαστές να επιμείνουν στην ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα, να απλώσουν νέο κύμα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και να μπουν στην πάλη δηλώνοντας:

  • «Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο.
  • Αρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια - συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα.
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και εμπορευματοποιεί πρόληψη - θεραπεία -επανένταξη.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες. Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους. Ούτε σκέψη για νοίκια. Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος. Αμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων - διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας.
  • Κανένας φοιτητής - καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια που συμβάλλουν στη μετατροπή του κινήματος σε δύναμη υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ