Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταξική αλληλεγγύη δήλωσαν κι οι Κύπριοι εργαζόμενοι

Εκδήλωση αλληλεγγύης οργάνωσαν στη Λευκωσία η ΠΕΟ και τουρκοκυπριακά συνδικάτα

Στην εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία (φωτ.) κυκλοφόρησαν και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών. Στο βήμα ο ΓΓ της ΠΕΟ Π. Κυρίτσης
Στην εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία (φωτ.) κυκλοφόρησαν και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών. Στο βήμα ο ΓΓ της ΠΕΟ Π. Κυρίτσης
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), σε συνεργασία με τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS και ΒΕΣ, κυκλοφορώντας παράλληλα κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση των απεργών.

Την ταξική αλληλεγγύη των Κυπρίων εργατών στους Ελληνες χαλυβουργούς εξέφρασε στην ομιλία του ο γγ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν «αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας, ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, ενάντια στην αυθαιρεσία των μαζικών απολύσεων, ενάντια στην επιβολή εξευτελιστικών όρων εργασίας, ενάντια στην προσπάθεια αχρήστευσης της Συλλογικής Σύμβασης».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση ο Π. Κυρίτσης τόνισε ότι «το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του έχουν κορυφώσει την επίθεσή τους ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία «με την στήριξη των ταξικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του ΠΑΜΕ έχουν επιλέξει το δρόμο της αξιοπρέπειας, το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης» με τον αγώνα τους να «έχει γίνει υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης και να αναδεικνύει ξανά τη μεγάλη αξία της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους».

«Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με ταξικά μας αδέλφια που αντιστέκονται εναντία στην ανελέητη επίθεση της εργοδοσίας» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της DEV - IS, Μεχμέτ Σέις, προσθέτοντας ότι «τα αδέλφια μας, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία στην Ελλάδα άναψαν τη φλόγα του αγώνα. Κι εμείς πρέπει να ενισχύσουμε μαζί τους τη διεθνή μας ενότητα, τον αγώνα και την αλληλεγγύη». Κλείνοντας ο Μ. Σέις τόνισε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά καθώς και ο αγώνας, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών «είναι αγώνας όλων των εργαζομένων».


Τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή των Κούλη Θεοδώρου, Μαρία Χρίστου και Παμπίνα Κοντέα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει μετά από 200 ημέρες να κηρυχθεί παράνομη η απεργία! (2012-05-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ατσαλωμένοι και αποφασισμένοι (2012-01-28 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στην Κύπρο (2012-01-25 00:00:00.0)
Επίκαιροι οι αγώνες των Κυπρίων εργαζομένων του 1948 (2008-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ