Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγρια φορολόγηση της αγροτιάς

Στην άγρια φορολόγηση των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε συνεννόηση με την τρόικα και το ΔΝΤ. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για εισοδήματα που θα ξεπερνούν τις 5 και τις 6 χιλιάδες ευρώ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα υποχρεούνται να τηρούν λογιστικά βιβλία και ο συντελεστής που θα φορολογούνται, όπως συμβαίνει με όλους τους επιτηδευματίες, αναμένεται να οριστεί στο 25%.

***

Τα τελευταία δύο χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά, όπως και όλα τα λαϊκά στρώματα, έχει δεχτεί μια ανελέητη επίθεση. Πετρέλαιο, ΦΠΑ, κόστος παραγωγής και ζωής έφτασαν στα ύψη, ενώ παράλληλα δεν έχουν τέλος τα διάφορα χαράτσια, οι εισφορές και η άγρια φορολόγηση συνολικά. Το κακό αυτό είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα εξακολουθήσει να συνεχίζεται σε συνθήκες που όλο και θα χειροτερεύουν. Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται οδηγεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε απόγνωση, όπως και τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους. Πολλές χιλιάδες καταχρεωμένοι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι, στην κυριολεξία, στον αέρα και κινδυνεύουν όχι μόνο να βγούνε εκτός παραγωγής, αλλά να χάσουν τα χωράφια τους, τα σπίτια τους, το βιος τους και να καταλήξουν άνεργοι και απόκληροι. Αυτό το μαύρο μέλλον τους επιφυλάσσουν ΕΕ, ΚΑΠ, ΔΝΤ, τρόικα και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ή όποια άλλη παρόμοια κυβέρνηση προκύψει.

***

Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν έχει άλλο δρόμο. Διέξοδος γι' αυτή είναι να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα της σε κοινό μέτωπο με την εργατιά και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή της και μαυρίζει το μέλλον της. Να μη μείνει σε χλωρό κλαρί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και καμία κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ