Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
Αποφασιστικά για την κινητοποίηση του Σαββάτου
  • Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς την «Agrotica»
  • Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στα Τρίκαλα
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στα Τρίκαλα
Την απόφασή τους να αντισταθούν αγωνιστικά στη σφοδρή αντιαγροτική - αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η ΕΕ και η τρόικα και τους οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή, θα διαδηλώσουν οι αγρότες μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ, το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, θα πορευτούν προς την «Agrotica» που εγκαινιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη και θα απαιτήσουν ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών τους. Θα προβάλουν την προοπτική φιλολαϊκής διεξόδου που βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας.

Καθημερινά στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΠΑΣΥ στα χωριά, με στόχο να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε αγρότη και αγρότισσα. Να συζητηθεί η πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με κριτήριο την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αυτήν την ανάπτυξη, για τα κέρδη των μονοπωλίων, την έζησαν και τη ζουν πιο βίαια τα τελευταία χρόνια οι αγρότες. Αυτήν την ανάπτυξη, που υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς η συγκυβέρνηση, παρουσίασε και χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκας, εγκαινιάζοντας την 24η Διεθνή Εκθεση «AGROTICA». Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας μέσα από τον πλήρη έλεγχο της γης και της παραγωγής από το κεφάλαιο και με τους χιλιάδες φτωχούς αγρότες να ξεκληρίζονται από τα χωράφια τους και να πετιούνται εξαθλιωμένοι κι αυτοί στις στρατιές των ανέργων.

Στοιχεία της εξαθλίωσης, στην οποία οδηγούνται οι αγρότες με ευθύνη και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, κ.λπ.) που αποδέχονται και στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, παρουσίασε χτες και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας. Οπως παραδέχτηκε, στην εξαετία 2006 - 2011, το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, μειώθηκε κατά 22,6 ποσοστιαίες μονάδες. Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος οφείλεται στη σημαντική μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής (ενέργεια, ζωοτροφές, λιπάσματα, κ.λπ.).

Σ' αυτήν τη ζοφερή προοπτική, καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ να απαντήσουν με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, μέσα από συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ, θα παρουσιάσει το διεκδικητικό της πλαίσιο, για μέτρα άμεσης ανακούφισης αλλά και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ(2013-02-09 00:00:00.0)
Δυναμικούς αγώνες ξεκινούν οι αγρότες(2011-11-26 00:00:00.0)
«Μαύρη ζωή» σε «μαύρη ύπαιθρο»(2011-06-05 00:00:00.0)
Ραντεβού το Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη(2003-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ