Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Χιλιάδες άμαχοι νεκροί το 2011

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στους 3.011 υπολογίζονται οι άμαχοι νεκροί στο Αφγανιστάν, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων και «Ταλιμπάν», για το 2011. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, για ακόμα μία φορά επιχειρείται να δοθεί συγχωροχάρτι στις κατοχικές δυνάμεις, που εμφανίζονται ως υπεύθυνες μόνο για το θάνατο 250 ανθρώπων από τους 3.011. Χτες εννιά ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κανταχάρ, από βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί και τέσσερις άμαχοι.

Σε δηλώσεις του από τη διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο υπουργός Αμυνας του ΝΑΤΟ, Λίον Πανέτα, ανέφερε ότι οι αφγανικές δυνάμεις πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τη διεθνή κοινότητα επαρκώς και μακροπρόθεσμα από τη διεθνή κοινότητα για να «εγγυηθούν την ασφάλεια στο Αφγανιστάν» και, επί της ουσίας, να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

  • Στο γειτονικό Πακιστάν άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων σε εργοστάσιο της Λαχόρης, που κατέρρευσε μετά από πιθανολογούμενη έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου, τα αίτια της οποίας ερευνώνται, ενώ εννιά είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί. Το εργοστάσιο και δύο γειτονικά σπίτια διαλύθηκαν στην κυριολεξία, μετά την έκρηξη, παγιδεύοντας μέχρι 60 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά που δούλευαν παράνομα. Σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που έφταναν οι εργαζόμενοι και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ