Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εκφράζουν αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και στους Ελληνες εργάτες

Η πάλη σας είναι και δική μας πάλη τονίζουν

Πολλά είναι τα μηνύματα που φτάνουν στο ΠΑΜΕ από αγωνιστικά συνδικάτα εργαζομένων από διάφορες χώρες, που εκφράζουν, με αφορμή και την προχθεσινή γενική απεργία, την αλληλεγγύη και την στήριξή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη και αμέριστη υποστήριξή μας στους αγώνες τιμής και αξιοπρέπειας που ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα καθημερινά διεξάγουν με την πρωτοπόρα καθοδήγηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά και εξευτελιστικά μέτρα, που επιχειρούν να επιβάλουν Τρόικα και κυβέρνηση.

Στις σημερινές δύσκολες για τους εργαζόμενους συνθήκες η αλληλοϋποστήριξη , η έκφραση αλληλεγγύης, ο συντονισμός της δράσης μας πολλαπλασιάζει την δύναμη της εργατικής τάξης.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας και αντλούμε δύναμη από τους καθημερινούς σας αγώνες».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πορτογαλίας (CGTP - IN) σημειώνει σε μήνυμα της Εκτελεστικής της Επιτροπής χαρακτηριστικά: «Και εμείς κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζουν από κοινού "τρόικα" και πορτογαλική κυβέρνηση.

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη ως ΓΣΕΠ καλούμε τους εργαζόμενους σε πανεθνική κινητοποίηση και μαζικά να πουν όχι στην εκμετάλλευση, όχι στην κοινωνική αδικία και να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής.

Θα συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη στον κοινό μας αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας ενάντια στις πολιτικές που μας πισωγυρίζουν και επιτίθενται στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ο αγώνας μας συνεχίζεται».

Η Εθνική Συνομοσπονδία των Εργαζομένων στις Αγροτικές Ενώσεις, στα Τρόφιμα και στον Τουρισμό της Πορτογαλίας (FESAHTP) εκφράζει την στήριξη στους Ελληνες εργαζόμενους «που αντιπαλεύουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - τρόικας, που επιχειρούν μια συνολική κλοπή των εργατών για την πλήρη υποταγή τους».

Την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και στην εργατική τάξη της Ελλάδας, εκφράζει και η Διασυνδικαλιστική Κίνηση Καταλωνίας στην Ισπανία (που είναι Ομοσπονδία που συσπειρώνει αγωνιστικά ταξικά συνδικάτα).

Το Αριστερό Μπλοκ στην Συνομοσπονδία Αυστριακών Συνδικάτων αφού χαιρετίζει τον αγώνα του ΠΑΜΕ σημειώνει: « Η πάλη σας είναι και δική μας πάλη. Φτάνει πια, δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε ευρώ για την καπιταλιστική κρίση! Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους συναδέλφους Ελληνες εργάτες και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες σας».

Επίσης η Ενωση Τουρκοκυπρίων Δημοσίων Υπαλλήλων εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη της στους Ελληνες εργάτες και στο ΠΑΜΕ και χαιρετίζει τον περήφανο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ