Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Μείωση μισθών 12% σε όλους τους εργαζόμενους

Με τη σφραγίδα του επιχειρησιακού εργοδοτικού σωματείου

Την «ταφόπλακα» στους μισθούς των χιλιάδων εργαζομένων στον όμιλο σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» έβαλαν σε αγαστή συνεργασία η εργοδοσία και το επιχειρησιακό σωματείο υπογράφοντας επιχειρησιακή σύμβαση με την οποία οι μισθοί μειώνονται κατά 12%!

Η νέα κατάπτυστη σύμβαση περιλαμβάνει δύο άρθρα. Στο πρώτο άρθρο αναφέρεται ότι σε αυτήν «υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι υπάλληλοι εργατοτεχνίτες, βοηθητικό προσωπικό - ανεξάρτητα από τη θέση ή την ειδικότητα ή την κατηγορία, οι οποίοι απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στα γραφεία, στα καταστήματα, στις αποθήκες και στις εν γένει εγκαταστάσεις της συμβαλλόμενης εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα».

Με το άρθρο 2 προβλέπεται ότι «οι μεικτές αποδοχές των εργαζομένων του άρθρου 1, μειώνονται κατά ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%), μη επιτρεπόμενης σε κάθε περίπτωση οι μεικτές αποδοχές μετά τη μείωσή τους να είναι κατώτερες από τα γενικά κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας συμπεριλαμβανομένων στο σύνολο αυτών των επιδομάτων "γάμου" και "τριετιών" που προβλέπονται από την Εθν. Γεν. ΣΣΕ για όσους εργαζόμενους δικαιούνται τις ως άνω παροχές (επιδόματα)».

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας, που φτύνουν αίμα μέσα στα σούπερ μάρκετ για να γιγαντώνονται τα κέρδη της εργοδοσίας, το γεγονός ότι το επιχειρησιακό σωματείο πήρε υπόψη του γι' αυτή τη σύμβαση «την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία και την εκ του λόγου τούτου διαπιστωθείσα κάμψη και περιορισμό της δραστηριότητος...», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτήν!

Την ίδια στιγμή, όπως πρόσφατα κατήγγειλε η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, οι πωλήσεις του ομίλου στα Βαλκάνια «αυξήθηκαν στο εννιάμηνο του 2011 κατά 25%, τα κέρδη της θυγατρικής στα Σκόπια έφτασαν τα 9 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2011 από 7,5 εκατομμύρια ευρώ το 2010 ενώ και στη Σερβία τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ από 1,9 εκατομμύρια ευρώ το 2010».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ