Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Εστειλε στα δικαστήρια εργαζόμενους που απεργούσαν

Καταγγελία των εκλεγμένων του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στα δικαστήρια προσέφυγε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Β. Καραμπάς, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η συμμετοχή 15 εργαζομένων της πρώην Νομαρχίας Ευρυτανίας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της περασμένης Τρίτης. Με πρόσχημα τις καιρικές συνθήκες, ζήτησε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή τη μέρα της απεργίας - όπως και έγινε - και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται αύριο.

Την απαράδεκτη παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, Αν. Χρονάς, Σοφ. Ντούρου και Γ. Γκικόπουλος.

Οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Αντί ο αντιπεριφερειάρχης και η εξουσία που εκφράζει, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να βάλουν την ουρά στα σκέλια για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, για την απουσία ουσιαστικών έργων υποδομής, αλλά και για την έλλειψη μέσων που να αντιστοιχούν στην ορεινή διαμόρφωση της Ευρυτανίας, δείχνουν ξεδιάντροπα τον αντιλαϊκό - αντεργατικό προσανατολισμό τους. Τη θέση τους ενάντια στους αγώνες. Το ότι ο νομός Ευρυτανίας είναι ευάλωτος στις καιρικές συνθήκες είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Καταλήγοντας σημειώνουν ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και καλεί το λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να αντιδράσει αποφασιστικά στον αυταρχισμό της εξουσίας των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ