Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΣΕΕ
Αγωνίζεται για τα σχέδια των «εταίρων»

Με τι αιτήματα καλούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τους εργάτες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις; Με στόχο να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες των «κοινωνικών εταίρων», δηλαδή τα εγκληματικά παζάρια που οδηγούν σε αποφάσεις - εκτρώματα σαν κι αυτό που προωθούν εσπευσμένα συγκυβέρνηση - τρόικα!

Αυτό προκύπτει από την παρέμβαση που έκανε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ) εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο πρόεδρός της, Γ. Παναγόπουλος, προχτές, στη Γενεύη, όπου και συναντήθηκε με τον διευθυντή του, Τζ. Σομαβία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο μη σεβασμός της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων...». Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί δεν ακούει τους «κοινωνικούς εταίρους», βασικά τους εργοδότες. Οτι δε σέβεται τη «συμφωνία» τους που, όπως και όλος αυτός ο διάλογος - απάτη τον οποίο έστησαν μαζί, στην πράξη ήταν ο προθάλαμος των σκληρών μέτρων που ακολούθησαν από κυβέρνηση και τρόικα.

Με την ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι διαμαρτυρία για τον ίδιο λόγο προς τον πρωθυπουργό, το ΔΓΕ και το ΔΝΤ απηύθυναν η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), συνδικαλιστικές οργανώσεις πατενταρισμένοι υπηρέτες του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Σε τέτοιους «συμμάχους» προσφεύγει η ΓΣΕΕ για να στηρίξουν την εργατική τάξη της χώρας μας. Καταφεύγει σε οργανώσεις όπως η ΣΕΣ στην Ευρώπη, που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της Κομισιόν, και ζητά τι; Να προστατεύσει η ΣΕΣ τους εργαζόμενους από την πολιτική που ασκεί η ΕΕ, δηλαδή ο πάτρωνάς της;

Η ΓΣΕΕ αναζητεί συμμάχους για τους εργαζόμενους στο στρατόπεδο των εχθρών τους, όπως ακριβώς κάνει και εδώ, όταν ανακηρύσσει τον ΣΕΒ «κοινωνικό εταίρο»! Τίποτα το περίεργο για μια πλειοψηφία που κάθε μέρα πέφτει όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας, γιατί είναι ταγμένη στην υπηρεσία των εργοδοτών και όχι των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ