Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το βοηθό ΥΠΕΞ Μα Ζαοξού στέλνει η κινεζική ηγεσία στην Τεχεράνη προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και τους τρόπους εξεύρεσης μιας «πάντα διπλωματικής λύσης αποκλιμάκωσης», όπως ανακοινώθηκε από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ενταλμα σύλληψης επιδόθηκε στον Λουίς Κάρλος Ρεστρέπο, πρώην διαπραγματευτή εκ μέρους της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε στις διαπραγματεύσεις με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι συνελάμβανε κοινούς εγκληματίες αλλά και ανέργους και τους οποίους παρουσίαζε ως «αντάρτες που παραδίδονταν στις αρχές». Ο Ρεστρέπο έχει φύγει ωστόσο από τη χώρα όπως και οι άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του πρώην Προέδρου που διώκονται. Η πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Μαρία ντε Πιλάρ Ουρτάδο που έχει καταφύγει στον Παναμά και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σάμπας Πρετέλτ ντε λα Βέγκα που έχει καταφύγει στη Κόστα Ρίκα.

TZOYMΠΑ.-- Αξιωματούχοι του Νοτίου Σουδάν υπέγραψαν χτες συμφωνία στο Τζιμπουτί για τη δημιουργία δεύτερου πετρελαιοαγωγού που θα μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το Σουδάν (το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα για να εξάγει πετρέλαιο). Ο πετρελαιοαγωγός θα ξεκινά από το Νότιο Σουδάν και θα καταλήγει σε λιμάνι του Τζιμπουτί στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της γειτονικής Αιθιοπίας. Το Γενάρη η νοτιοσουδανική κυβέρνηση είχε υπογράψει ανάλογη συμφωνία με την Κένυα για την κατασκευή άλλου πετρελαιοαγωγού που θα καταλήγει στο κενυάτικο λιμάνι Λάμου.

TOKIO.-- Νέo κύμα σφοδρής χιονόπτωσης σαρώνει από χτες την Ιαπωνία, όπου σημειώθηκαν φέτος χιονοθύελλες που έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους. Οι βόρειες περιοχές του νησιού Χονσού, μερικές ζώνες του οποίου καταστράφηκαν από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, θα πληγούν επίσης από τις χιονοπτώσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ