Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ

Παραιτήσεις και δηλώσεις καταψήφισης των μέτρων, από βουλευτές και υπουργούς

Τελεσίγραφο για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αναμένεται να στείλει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου στην - εξ αναβολής - συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις παραιτήσεις της Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του Γ. Κουτσούκου από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και του βουλευτή Αρτας του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινού από τη βουλευτική έδρα, ο Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει σήμερα να ανακόψει το «ρεύμα» όσων δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Σε υπερψήφιση των μέτρων κάλεσε «όλους τους βουλευτές» και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, υποστηρίζοντας πως «το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει υπεύθυνη στάση και θετική ψήφο. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί, δυστυχώς, με μεγάλες θυσίες». Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας κατηγόρησε όσους δεν ψηφίζουν το νέο μνημόνιο «ως ανεύθυνους», ενώ ζήτησε να γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά την ψηφοφορία για τα μέτρα.

Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα ανακοίνωσαν χτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης, Γ. Μιχελογιαννάκης και Τσετίν Μάντατζη. Την ίδια πρόθεση έχει διατυπώσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ανεξάρτητη βουλευτής Μ. Αποστολάκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, περίπου είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν επιστολή, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Επίσης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελ. Παναρίτη έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία δήλωσε τη «διαφωνία» της με το νέο μνημόνιο.

Χτες το μεσημέρι, συναντήθηκαν οι Ευ. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Κ. Σκανδαλίδης, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνοχή της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταπείστηκε και ο Χρ. Παπουτσής να μην υποβάλει την παραίτησή του από υπουργός της κυβέρνησης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξε και πρόταση του υπουργού Οικονομικών να καταθέσουν από κοινού αίτημα για την εκλογή νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση. Το σενάριο διαψευδόταν χτες κατηγορηματικά από υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ