Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο δήμαρχος επιμένει στην πρότασή του

Καλεί την κυβέρνηση να παραχωρήσει δωρεάν την έκθεση στο δήμο και στους φορείς της πόλης

«Χαριστική πράξη», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, το σημερινό διαγωνισμό για την πώληση πακέτου μετοχών της ΔΕΘ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, και κάλεσε την κυβέρνηση, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε και ο δεύτερος διαγωνισμός, να εξετάσει σοβαρά την πρόταση του δήμου.

Η πρόταση αυτή, είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει να ενεργήσει «ευρωπαϊκά» και να παραχωρήσει δωρεάν την Εκθεση στο Δήμο και στους φορείς της πόλης. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην πώληση του 30% των μετοχών του εκθεσιακού οργανισμού, τότε να συζητήσει και συμφωνήσει την πώληση των μετοχών αυτών στο δήμο έναντι συμφωνηθέντος ποσού, ή να προκηρύξει αμέσως νέο διαγωνισμό στον οποίο να δεχτεί και συμμετοχή του δήμου.

Ο δήμος σκοπεύει να κρατήσει το 20% των μετοχών και το υπόλοιπο 10% να το παραχωρήσει δωρεά στους φορείς της πόλης. Για την αγορά του 30% θα χρησιμοποιηθούν ίδιοι πόροι του δήμου ή τραπεζικό δάνειο ή τα έσοδα ομολογιακού δανείου που θα προκηρυχτεί για το σκοπό αυτό. Ο δήμος σκοπεύει ακόμα να εξεύρει ειδικό μάνατζερ, ξένο ή Ελληνα, με τα κατάλληλα προσόντα και πείρα στον οποίον θα ανατεθεί η διοίκηση του οργανισμού.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο παρών διαγωνισμός οδηγήθηκε σε αδιέξοδο αφού από τις 5 εταιρίες που είχαν επιλεγεί σαν «αξιόπιστες», μόνο μία κατέθεσε business plan και συνεπώς δεν μπορεί να συνεχιστεί ο διαγωνισμός με ένα μόνο ενδιαφερόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ