Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αδειες για περισσότερα ξενοδοχεία στην Αττική

Μέχρι την Τετάρτη η προθεσμία υποβολής των φακέλων από μεγαλοξενοδόχους

Παράταση μέχρι την Τετάρτη 21 Φλεβάρη έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή φακέλων από μεγαλοξενοδόχους που θα θελήσουν να ανεγείρουν ξενοδοχεία πολυτελείας και Α` κατηγορίας, εκμεταλλευόμενοι την άρση του χαρακτηρισμού της κορεσμένης περιοχής για την Αττική, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Μέχρι την Τρίτη, που έληγε η προθεσμία που είχε αρχικά τεθεί, υποβλήθηκαν 55 φάκελοι που αντιστοιχούν σε συνολική δυναμικότητα 8.000 κλινών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που έσπευσε να «κομπάσει» για το «μεγάλο ενδιαφέρον» που εκδηλώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων για απόκτηση άδειας για ανέγερση νέου ξενοδοχείου φέρονται να είναι το «Ledra Marriot», το «King George» που ανήκει στην αλυσίδα της «Grecotel», η πολυεθνική «Hyatt» και το «Ηλέκτρα».

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις ανάγκες φιλοξενίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έσπευσε να ικανοποιήσει την αξίωση των μεγαλοξενοδόχων για κατασκευή νέων μεγάλων ξενοδοχείων στην Αττική που την εμπόδιζε ο χαρακτηρισμός της κορεσμένης περιοχής. Ετσι, πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης ήρε το σχετικό χαρακτηρισμό, για να διευκολύνει τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, δίνοντας το «πράσινο φως» για την παραπέρα επιβάρυνση του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ