Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Εκτός λειτουργίας η μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σταμάτησε, χτες, τη λειτουργία της η μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας λόγω έλλειψης καυσίμων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρισμού, όλες τις τελευταίες ημέρες υπήρχε σημαντική έλλειψη καυσίμων και πλέον η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη καθημερινές διακοπές ρεύματος θα γίνουν ακόμη περισσότερες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νοσοκομεία αλλά και τα νοικοκυριά, πολλά εκ των οποίων επίσης βασίζονται στις γεννήτριες.

Η Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρισμού της Γάζας καλύπτει το 30% - 40% των αναγκών της περιοχής, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από ρεύμα που εισάγεται από το Ισραήλ. Εφόσον τερματίστηκε η λειτουργία της Εταιρείας, η Λωρίδα εξαρτάται πλέον πλήρως ηλεκτροδοτικά από τις «καλές προθέσεις» του Ισραήλ.

Λόγω του φονικού εμπάργκο που το Ισραήλ, μαζί με ΗΠΑ και ΕΕ, έχουν επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, δεν μπορεί να εισαχθούν καύσιμα. Μέχρι σήμερα, καύσιμα εισέρχονται διά μέσου των υπογείων σηράγγων που λειτουργούν στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο στη Ράφα. Αλλά από πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή που εκδιώχθηκε ο Μουμπάρακ από την εξουσία, οι εσωτερικές εξελίξεις στην Αίγυπτο έχουν προκαλέσει διακοπές στην ομαλή, έστω και υπόγεια, τροφοδοσία, όπως οι αρχές της «Χαμάς» επεσήμαιναν, ενώ το ρόλο τους έχουν παίξει και οι αεροπορικές επιδρομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ