Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σήμερα 4ωρη στάση εργασίας για τη ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση έξω από το Πρωτοδικείο Λαμίας

Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) για σήμερα Πέμπτη και συγκέντρωση έξω από το Πρωτοδικείο Λαμίας, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην απόφαση κυβέρνησης - διοίκησης για μειώσεις στους μισθούς από 35%, αποφάσισε για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ το Συνδικάτο Μετάλλου νομού Φθιώτιδας.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών στη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που «υπονομευτικά έως και ύποπτα αρνούνται την προκήρυξη κινητοποίησης και συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια». Και επισημαίνει: «Αυτοί οι συνδικαλιστές, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και περικοπές μισθών, σκόπιμα κωλυσιεργούν κάνοντας "σούρτα - φέρτα" σε υπουργεία και ταμεία και παίρνοντας για υπερασπιστές τους βουλευτές που υπερψήφισαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, και με την πολιτική τους σφαγιάζουν το λαό».

Τέλος, το Συνδικάτο Μετάλλου, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα διεκδικώντας: Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και στις περικοπές μισθών. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, δικαιώματα και Δημόσιο Φορέα Ορυκτού πλούτου, με συμμετοχή της ΛΑΡΚΟ, καθετοποίηση της παραγωγής, αξιοποίηση των υποπροϊόντων, προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ