Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προβλήματα λόγω της έλλειψης εργαζομένων με σταθερή εργασία

Στον «Ευαγγελισμό» έκλεισαν 4 κρεβάτια ΜΕΘ επειδή έληξαν οι συμβάσεις νοσηλευτών

Οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι «κίνδυνος - θάνατος» για το δικαίωμα του λαού σε Υγεία και Πρόνοια (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι «κίνδυνος - θάνατος» για το δικαίωμα του λαού σε Υγεία και Πρόνοια (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Τέσσερα πολύτιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας έκλεισαν στον «Ευαγγελισμό» καθώς έληξε η διετής σύμβαση με την οποία δούλευαν οι συμβασιούχοι νοσηλευτές.

Οι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πριν 2,5 χρόνια για τη λειτουργία 90 κρεβατιών ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με τη λήξη των συμβάσεων υπήρξε η σκέψη για την εργασιακή συνέχεια με σύμβαση έργου -δηλαδή με μπλοκάκι- με την οποία διαφώνησε η πλειοψηφία των συμβασιούχων. Ετσι στον «Ευαγγελισμό» -όπως παραδέχτηκε χτες ο Διοικητής του «Ευαγγελισμού» Μιχάλης Θεοδώρου σε παράσταση του Σωματείου- ήδη έκλεισαν 4 κρεβάτια, καθώς εκκρεμεί ακόμα η έγκριση της συνέχειας των συμβάσεων απ' το υπουργείο Οικονομικών.

Οσον αφορά την καταβολή δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου υποσχέθηκε ότι είναι θέμα ημερών. Κατά τα άλλα, αναπάντητα έμειναν βασικά ερωτήματα του σωματείου, όπως τι θα γίνει με τα συγχωνευθέντα νοσοκομεία (π.χ. Πολυκλινική) με τον «Ευαγγελισμό», ή της μείωσης των κονδυλίων των εφημεριών για τις οποίες είπε ότι θα σταματήσει τις χαρακτηριζόμενες ως πλασματικές εφημερίες.

Επίσχεση στο Ψυχιατρικό Τρίπολης

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται απ' τις 3/2/2012 -την οποία και συνεχίζουν- οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης (ΨΝΤ) γιατί έχουν μειωθεί δραστικά τα κονδύλια των εφημεριών.

Το ΨΝΤ εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο και διαθέτει 230 κλίνες (ενδονοσοκομειακές και ξενώνες) καλύπτοντας όλη την Πελοπόννησο και επιπλέον τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας. Το 2011 παρατηρήθηκε αύξηση των ετήσιων εισαγωγών (τουλάχιστον 803 ασθενείς), ενώ στα εξωτερικά ιατρεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στις κινητές μονάδες εξετάζονται ετησίως περισσότερα από 4.500 περιστατικά. Παρ' όλα αυτά, οι εφημερίες για το 2012 μειώθηκαν δραστικά, γεγονός που καθιστά πλέον αδύνατη την κατάρτιση ασφαλούς προγράμματος εφημεριών. Μάλιστα, δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Στο ΚΑΤ

Εγγραφη δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων του προσωπικού για τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη, καθώς και ενός μήνα εφημεριών των γιατρών, ανέλαβε χτες ο Διοικητής του ΚΑΤ Ευ. Βουμβουλάκης.

Χτες οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ έκαναν κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης και επέβαλαν την ελεύθερη και χωρίς χαράτσια πρόσβαση των αρρώστων σε όλα τα ιατρεία, στα εργαστήρια και στην εφημερία.

Αύριο θα γίνει κινητοποίηση στο χώρο του ΚΑΤ με τη συμμετοχή στα συνδικάτα και στους φορείς της περιοχής για «έκφραση αλληλεγγύης και κοινής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ