Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για το νοσοκομείο Γουμένισσας του Κιλκίς

H πολιτική της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις φαίνεται και στο νοσοκομείο της Γουμένισσας του Κιλκίς, όπου οι ελλείψεις που υπάρχουν δημιουργούν κίνδυνο για την υγεία αλλά ακόμα και για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Ιγνατιάδης, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με επάρκεια το παιδιατρικό και το γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να μην απολυθούν αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχου και οι επικουρικοί γιατροί.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης επιβεβαίωσε την πολιτική περικοπών στον τομέα της Υγείας ισχυριζόμενος ότι κόβονται «άσκοπες δαπάνες και περιττά έξοδα που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν». Κατηγόρησε δε τον Θ. Ιγνατιάδη ότι επιμένει στην υπεράσπιση «ενός συστήματος το οποίο είχε και χαρακτηριστικά αναποτελεσματικότητας και κατασπατάλησης χωρίς να υπάρχει ανάγκη πόρων».

Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είπε ότι έγινε η διασύνδεσή του με το νοσοκομείο του Κιλκίς και οι γιατροί το πρωί κάνουν την υπηρεσία τους στην Γουμένισσα και το βράδυ κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο του Κιλκίς και αυτό γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευση στο νοσοκομείο της Γουμένισσας ήταν μικρή και δεν δικαιολογούσαν την παρουσία γιατρών σε αυτό.

Στην παρέμβασή του, ο Θ. Ιγνατιάδης είπε ότι για την κατάσταση του συστήματος Υγείας δεν φταίνε οι εργαζόμενοι σε αυτό αλλά η πολιτική των κυβερνήσεων που το οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμισή του. Είναι πρόσχημα, τόνισε, τα περί εξορθολογισμού των δαπανών, αφού η κυβέρνηση ενώ πετσοκόβει τις κοινωνικές δαπάνες την ίδια ώρα βρίσκει χρήματα για να στηρίξει τους επιχειρηματίες.

Στέλνετε, ανέφερε, τον κόσμο στις ιδιωτικές κλινικές για να βρει την υγεία του τη στιγμή που οι συνθήκες ζωής χειροτερεύουν και άρα η ανάγκη για παραπάνω υπηρεσίες υγείας είναι μεγαλύτερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ