Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα στην τρομοκρατία και την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους που στήνουν κυβέρνηση, διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και κρατικοί μηχανισμοί.

Χθες συζητήθηκε στα δικαστήρια η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την επιστροφή στην εργασία τους μέχρι να συζητηθεί (το Μάη) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 147 εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν το προηγούμενο διάστημα. Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα. Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν το ΠΑΜΕ και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ).

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητούσε στο σπίτι του τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ Η. Μανουσαρίδη, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, που διέταξε η εισαγγελία μετά από έγγραφη ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του Δήμου για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τα σωματεία να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης που παλεύουν για μόνιμη - σταθερή δουλειά. «Τους καλούμε σε ταξικό, ανυποχώρητο αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας. Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να φύγουν οι ιδιώτες από τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ