Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται καθημερινά η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Από πρόσφατη κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων
Από πρόσφατη κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων
Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν το λαό της περιοχής να ενώσει τις δυνάμεις του, να αντισταθεί και να διεκδικήσει: Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το επίδομα ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού ο οποίος θα είναι 1.400 ευρώ. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των προστατευόμενων μελών τους. Μείωση κατά 30% των τιμολογίων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, σταθερών τηλεφώνων με απαγόρευση της διακοπής τους στο διάστημα της ανεργίας. Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης σε δάνεια με απαγόρευση ανατοκισμού και ανακεφαλαιοποίησης των συμβατικών τόκων. Επιδότηση ενοικίου 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κύρια κατοικία των ανέργων και της οικογένειάς τους. Αναστολή κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας που ανήκει στον άνεργο.

  • Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Σαραβαλίου Μεσσάτιδας και το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας, αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ στο κέντρο «Κεφαλόβρυσο», με ομιλητή τον Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία».
  • Στη Θεσσαλονίκη, αύριο Παρασκευή: Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας - Τριανδρίας στο νοσοκομείο Λοιμωδών στις 12 το μεσημέρι. Συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Συκεών στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Συκεών, στις 6 μ.μ.
  • Σήμερα στις 9 το πρωί, συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ζωγράφου διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και στις 10 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου θα παρέμβει στο ΙΚΑ Περιστερίου, διεκδικώντας τη θεώρηση των βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ