Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε χτες η 48ωρη απεργία

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στη Βουλή ολοκλήρωσαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ τη 48ωρη απεργία τους ενάντια στο κλείσιμο του Οργανισμού, που επικυρώθηκε προχτές στη Βουλή με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΔΗΣΥ.

Παράλληλα και προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα εφησυχασμού για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει διάφορα σενάρια που αφορούν τη συνέχιση της λειτουργίας των Οργανισμών και τη διασφάλιση των εργαζομένων. Ενα τέτοιο σενάριο ήταν και αυτό που εμφανίστηκε χτες και προβλέπει τη μεταφορά των Οργανισμών, των προγραμμάτων τους και των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Μέχρι στιγμής, πάντως, το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή μπαίνει λουκέτο στους δυο Οργανισμούς. Σήμερα αναμένεται συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος και θα τους πει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των Οργανισμών και των εργαζομένων σε αυτούς.

Στο Αγρίνιο

Συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, το ξεπούλημα της περιουσίας των οργανισμών αυτών στο μεγάλο κεφάλαιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σε αυτούς αλλά και τους δικαιούχους, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο, αύριο Παρασκευή 2 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία για να εκφραστεί συνολικά η αντίθεση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ