Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ
Παράταση της αγωνίας των επιβατών του «Κόστα Αλέγκρα»

BIKΤΩΡΙΑ.-- Για επιπλέον 12 ώρες παρατείνεται ο Γολγοθάς των περίπου 1.000 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου «Κόστα Αλέγκρα» που ρυμουλκείται από προχτές από γαλλικό σκάφος προκειμένου να ελλιμενιστεί στο Μάχε, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιωτικού κρατιδίου των Σεϋχελλών.

Αιτία της καθυστέρησης είναι, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης των Σεϋχέλλων, η άρνηση του καπετάνιου του γαλλικού ρυμουλκού να πλησιάσουν το κρουαζιερόπλοιο τοπικά ρυμουλκά.

Το ίδιο 24ωρο, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διενεργήσουν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου που ανήκει σε πλοιοκτήτρια εταιρεία που είχε και το «Κόστα Κονκόρντια», το οποίο ναυάγησε στις 13 του περασμένου Γενάρη έξω από τις ιταλικές ακτές. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η έρευνα επιβάλλεται προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ήταν ατύχημα ή προκλήθηκε σκόπιμα...

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχονται μεταλλικό νερό, φρούτα και έτοιμα γεύματα. Αφού φθάσουν στις Σεϋχέλλες θα μπορούν είτε να μείνουν ως και δύο βδομάδες στο νησιωτικό κρατίδιο με έξοδα της εταιρείας ή να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ιταλία, στη Γερμανία ή στη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ