Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ισχυρή έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χτες το πρωί στο εργοστάσιο χημικών της ιδιωτικής εταιρείας Keeperchemical Industries Co στην κινεζική επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της χώρας. Την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι. Ακόμα 46 εργαζόμενοι είναι τραυματίες, εκ των οποίων πέντε σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς στο εργοστάσιο την ώρα της έκρηξης εκτιμάται ότι εργάζονταν 100 εργαζόμενοι, με πολλούς να παραμένουν αγνοούμενοι. Σημειώνεται ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που έσπασαν τζάμια μέχρι και δύο χιλιόμετρα απόσταση, ενώ καταστράφηκε και ένα κατάστημα που ήταν κοντά στο εργοστάσιο.

Τα σωστικά συνεργεία διέκοψαν τις έρευνες το βράδυ της Τρίτης και ξεκίνησαν ξανά χθες, λόγω του κινδύνου νέων εκρήξεων. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο αναζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αγνοούνται, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση.

Στο ίδιο εργοστάσιο (επένδυση 217 εκατομμυρίων γουάν ή 25,6 εκατ. ευρώ) είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και πέρσι χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η έκρηξη οφείλεται σύμφωνα με την αστυνομία σε διαρροή κάποιου τοξικού αερίου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο κατασκευάζει εντομοκτόνα, πράγμα που βεβαίως απαιτεί υψηλών προδιαγραφών μέτρα ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ