Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΜΠΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Λοιμωδών

Από την κινητοποίηση στο Λοιμωδών
Από την κινητοποίηση στο Λοιμωδών
Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας - Τριανδρίας. Η κινητοποίηση έγινε στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα κλιμάκιο της Λαϊκής Επιτροπής συνόδευσε τη βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου στην περιοδεία που πραγματοποίησε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο του νοσοκομείου στο πλαίσιο της πολιτικής συγχωνεύσεων και κατάργησης νοσοκομείων και κλινικών. Το Νοσοκομείο Λοιμωδών, είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στον τομέα του στη Βόρεια Ελλάδα, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και πολύχρονης εμπειρίας, που το καθιστά ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία όχι μόνο στη χώρα αλλά και εκτός Ελλάδας, με ταυτόχρονη σημαντική προσφορά και στην πρωτοβάθμια υγεία του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Ηδη, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας - Τριανδρίας έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές από τον εργαζόμενο λαό της περιοχής που αντιδρά στο κλείσιμο ή τη συρρίκνωση και την υποβάθμισή του. Στη διάρκεια της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν πολλές ακόμα υπογραφές από εργαζόμενους και ασθενείς, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Μέσα από την χτεσινή κινητοποίηση ο εργαζόμενος λαός κατήγγειλε την υποχρηματοδότηση της Υγείας, την πολιτική συγχωνεύσεων - καταργήσεων, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα και υλικά, τη μετατροπή της Υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για το λαό. Απαίτησε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας για όλο το λαό, συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 5 Μάρτη υπάρχουν μια σειρά κινητοποιήσεις από Λαϊκές Επιτροπές. Συγκεκριμένα: Στις 9 π.μ., κινητοποίηση στις Εφορίες Αμπελοκήπων, Νεάπολης και Ε', για τα χαράτσια, διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικών Συνοικιών. Στις 9 π.μ., κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Πόντου, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς. Στις 6 μ.μ., συγκέντρωση στις εργατικές κατοικίες Πολίχνης ενάντια στην κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης.

Συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Χωριό

Συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Χωριό διοργανώνουν αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου κάτοικοι και φορείς της περιοχής, σε μία προσπάθεια να οργανώσουν τον αγώνα τους μετά την απόφαση της κυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ