Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Κλιμάκωση του αγώνα μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα

Στη συνέχιση και κλιμάκωση του οργανωμένου αγώνα καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων και να μην υποταχθούν στα κελεύσματα του προέδρου και της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΔΣΑ. Στο μεταξύ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» πραγματοποίησε χτες συνέλευση των μελών της, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των δικηγόρων και την ανάγκη συνέχισης και συντονισμού της πάλης τους με το λαϊκό κίνημα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» «δύο βδομάδες μετά τη μαζική γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και τις αγωνιστικές αποφάσεις που πήρε, ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι: 'Η θα υποταχτούμε, όπως επιδιώκουν, σε μοιρασμένους ρόλους η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ο πρόεδρος και οι κυβερνητικές παρατάξεις του ΔΣΑ, ή θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε οργανωμένα την πάλη μας μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα». Και σημειώνει ότι για να περάσουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα αυτά τα βάρβαρα μέτρα οδηγούν το λαό στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει κάθε εργατική και λαϊκή αντίσταση, με τον εκβιασμό, τη συκοφαντία, την καταστολή.

«Στην επιδίωξή της αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκει πρόθυμους συμμάχους στο χώρο των δικηγόρων τον πρόεδρο και τις κυρίαρχες κυβερνητικές παρατάξεις του ΔΣΑ, που θορυβημένες από τις αγωνιστικές αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης, δεν δίστασαν πραξικοπηματικά και ξεδιάντροπα να τις ανατρέψουν, παριστάνοντας κατά τα άλλα τους δημοκρατικά "ευαίσθητους" και αντιμνημονιακούς "αγωνιστές", που υπερασπίζονται το "κράτος δικαίου"»!

Στην έκκλησή της στους δικηγόρους η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει: «Αν σκύψουμε το κεφάλι και υποταχτούμε, όπως μας εκβιάζουν η μαύρη συγκυβέρνηση και τα φερέφωνά της στο χώρο μας, το μόνο που έχουμε να εισπράξουμε είναι νέα δεινά και αιματηρές θυσίες για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Τώρα, είναι η ώρα της αποφασιστικής συνέχισης, της οργανωμένης κλιμάκωσης και του συντονισμού της πάλης με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής και των φορέων της. Ετσι θα δώσουμε αποτελεσματική δύναμη και προοπτική στις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις μας».

Τέλος, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καλεί σε συστράτευση τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων για να μην εφαρμοστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι και τα κάθε είδους χαράτσια, να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη. Επίσης, οι δικηγόροι να απαιτήσουν με συλλογή υπογραφών και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΔΣ του ΔΣΑ, την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, όπως αποφάσισε η συνέλευση της 14/2/2012, προκειμένου να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα πορεία και θα χαράξει τα παραπέρα βήματα του αγώνα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ