Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Συλλογικές παρεμβάσεις για την Παιδεία

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμο, Περιφέρεια και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν προχτές εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Συλλόγους Γονέων. Δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση - συγχώνευση σχολείων, στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και στις απολύσεις που συνεπάγεται η «αξιολόγηση». Διεκδίκησαν λύσεις στα προβλήματα των σχολικών μονάδων, των μαθητών και εκπαιδευτικών στις λειτουργικές δαπάνες, στον υποσιτισμό, στις μεταφορές και άλλα.

Την Τρίτη 6 Μάρτη οι παραπάνω φορείς και μαθητές διοργανώνουν παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία στην Κεφαλονιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Αργοστολίου.

Οπως σημειώνουν σε δελτίο Τύπου, στην προχτεσινή συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Σαββαόγλου, κατάγγειλαν πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής που όπως σημειώνουν «ανοίγει δρόμο για νομιμοποίηση των καταργήσεων - συγχωνεύσεων αφού αποδέχεται τη βάση γι' αυτές, που είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του υπουργείου Παιδείας».

Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες τόνισαν μεταξύ άλλων ότι θα ακυρώσουν στην πράξη την αξιολόγηση στα πιλοτικά δημοτικά καθώς και τις επιμορφώσεις - «σφαγεία» εκπαιδευτικών από σχολικούς συμβούλους και διευθυντές προκειμένου να γίνουν απολύσεις.

Στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή τέθηκαν εκ νέου τα προβλήματα του υποσιτισμού των μαθητών και οι ελλείψεις υποδομών. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, εκ μέρους του κ. Κουρή αναλήφθηκε δέσμευση για διάθεση ποσών για αντισεισμική προστασία και κοινωνική μέριμνα καθώς και για προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών για νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι. «Δεσμεύτηκε επίσης να υπάρξει επαφή με το υπουργείο Παιδείας, ώστε το πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία. Τέλος, αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους και δεσμεύτηκε να διερευνήσει λύσεις για τη στέγαση και τη σίτισή τους», αναφέρουν οι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ