Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Νομιμοποιεί το χαράτσι, δε δέχεται τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Τη δική του συμβολή στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής κατέθεσε χτες το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με απόφαση της Ολομέλειάς του θεωρεί νόμιμο το χαράτσι για τα ακίνητα που έχει επιβληθεί σε εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι συνταγματικό το χαράτσι εάν έχει προσωρινό χαρακτήρα. Μ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης στην κατεύθυνση νομιμοποίησης πολιτικών αποφάσεων που καταδικάζουν στην εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά. Το σκεπτικό της απόφασης είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την κυβερνητική προπαγάνδα που μιλά για προσωρινά μέτρα για να σωθεί η χώρα, όταν τα μέτρα αυτά σώζουν μόνο το κεφάλαιο.

Επιπλέον, με την απόφαση διαλύεται ακόμη και η παραμικρή αυταπάτη περί δικαίωσης από την αστική δικαιοσύνη, που πλασάρουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, Δήμοι, όργανα της Τοπικής Διοίκησης που είχαν καταθέσει τη σχετική προσφυγή.

Η απόφαση έχει και δεύτερο σκέλος που αφορά τη διακοπή ηλεκτροδότησης. Λέει, λοιπόν, ότι είναι αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.

Καθοριστικό ρόλο σ' αυτό το σκέλος έπαιξε ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή ρεύματος, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σωματεία, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπες και Επιτροπές Αγώνα που με τη δράση τους συσπείρωσαν πλατιά λαϊκά στρώματα, έκαναν κινητοποιήσεις και επέστρεψαν μαζικά εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς χωρίς να πληρωθεί το χαράτσι.

Κάτω από την πίεση αυτού του αγώνα ήδη Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία έχουν πάρει αποφάσεις προσωρινής διαταγής μη διακοπής του ρεύματος. Αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, με στόχο την κατάργηση του χαρατσιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ