Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκλογές στο Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Με μαζική συμμετοχή των σπουδαστών ξεκίνησαν χτες στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 9 Μάρτη, οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ). Κάλπες στήνονται και στα εννιά Δημόσια ΙΕΚ που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, από την έναρξη μέχρι και τη λήξη του ωραρίου.

Χτες πρώτη μέρα των εκλογών, ψήφισαν όλοι οι σπουδαστές του ΙΕΚ Σίνδου όπου ήδη έχει στηθεί και λειτουργεί Επιτροπή Αγώνα στο πλευρό του ΣΥΣΔΙΕΚ. Μαζική ήταν η συμμετοχή και των σπουδαστών στα υπόλοιπα ΙΕΚ. Ενώ ταυτόχρονα για πρώτη φορά τόσο μαζικά συσπειρώνονται οι σπουδαστές και στα ψηφοδέλτια. Φαίνεται ότι οι σπουδαστές σε μεγαλύτερο βαθμό αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να μπουν στον αγώνα, να αναλάβουν οι ίδιοι ευθύνες στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο αλλά και συνολικά, να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται και στο δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.

Ιδιαίτερα, αυτήν την περίοδο, πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν να πληρώσουν για δίδακτρα (367 ευρώ), για σίτιση και στέγαση, καθώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους είναι άνεργοι ή απλήρωτοι για μήνες.

Στα ΙΕΚ παρουσιάζονται σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, λειτουργούν χωρίς θέρμανση, δεν υπάρχουν βιβλία και τα μαθήματα γίνονται από σημειώσεις που πληρώνουν οι ίδιοι οι σπουδαστές. Οι καθηγητές είναι απλήρωτοι για μήνες, και τμήματα καταργούνται μαζικά γιατί δεν συμπληρώνονται τα προβλεπόμενα καταθετήρια των διδάκτρων στις τράπεζες.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί τους σπουδαστές, σήμερα την 3η και 4η ώρα να προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα ΙΕΚ. Να οργανωθούν και να στήσουν επιτροπή αγώνα του συλλόγου σε κάθε ΙΕΚ. Να παλέψουν για: Κατάργηση των διδάκτρων. Κανένας σπουδαστή να μην κόβεται από τη σχολή γιατί δεν έχει να πληρώσει τα δίδακτρα. Δωρεάν κάρτα για τη μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα. Ολα όσα είναι απαραίτητα για την μαθητεία (βιβλία, εργαλεία, εξοπλισμός) να παρέχονται στους σπουδαστές από το κράτος, δωρεάν. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους μαθητές που έρχονται από την επαρχία. Να πληρωθούν οι καθηγητές. Για πρακτική άσκηση με ασφάλιση και εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ