Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε θα περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών

Στα πρόσφατα κρούσματα τιμωρίας μαθητών που αγωνίζονται έρχεται να προστεθεί η αποβολή μαθητή του 4ου Λυκείου Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα, επειδή συμπεριφέρθηκε με... «αυθάδεια» υπερασπιζόμενος αποφάσεις του 15μελούς. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, ήταν το αποκορύφωμα της στάσης καθηγητών του σχολείου απέναντι στις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, στις 23 Φλεβάρη, το 15μελές του σχολείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη και κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα και από τότε και στο εξής οι καθηγητές επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια νουθεσίας και χειραγώγησης του μαθητικού συμβουλίου με διάφορες πιέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν και η συνάντηση στην οποία κάλεσαν χτες οι καθηγητές του σχολείου το 15μελές. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο μαθητής - μέλος του 15μελούς - κατήγγειλε τη στάση των καθηγητών απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών και αποχώρησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που εισέπραξε την αποβολή.

Το 15μελές των μαθητών και ακόμα τέσσερα πενταμελή μαθητικά συμβούλια του σχολείου με ψήφισμά τους τονίζουν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, οι μαθητές παλεύουν για μόρφωση - δουλειά και όχι να 'ναι σκλάβοι στα αφεντικά». Στο ψήφισμά τους τα μαθητικά συμβούλια καταγγέλλουν τις ποικίλες πιέσεις που δέχτηκαν από καθηγητές και απαντούν καλώντας τους συμμαθητές τους και από τα άλλα σχολεία της περιοχής να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο συλλογικό αγώνα. Επίσης, καλούν σε συντονισμό των 15μελών και 5μελών συμβουλίων των σχολείων της Καλλιθέας την Παρασκευή 9 Μάρτη, στις 2 μ.μ., στον Αγ. Νικόλα, «για να είναι ενιαία η απάντηση στην τρομοκρατία και για να οργανώσουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε την κρίση τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ποιοι υπερασπίζονται τα μαθήματα υποταγής

Να σπάσουν την τρομοκρατία στην πράξη καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή την τιμωρία μαθητή του 66ου Γυμνασίου Αθήνας επειδή καλούσε σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Το περιστατικό είχε συμβεί στις 10 Φλεβάρη, κατά το τριήμερο απεργιών και κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του νέου μνημονίου. Ο μαθητής τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή επειδή ενημέρωνε τους μαθητές στα τμήματα για τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί, χωρίς άδεια.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρεται στη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ που, αφού καθυστέρησαν τη συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, κατέληξαν τελικά σε μια... «απόφαση - μνημείο δουλικότητας και κυβερνητικού συνδικαλισμού: "Καλά έκανε ο διευθυντής και τιμώρησε το μαθητή, αφού δεν πήρε πρώτα άδεια"»! Σύμφωνα με τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το πνεύμα της ΕΛΜΕ ήταν ότι δεν μπορεί να έρθει σε αντίθεση με το σύλλογο εκπαιδευτικών τους σχολείου, ενώ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, προχώρησαν ακόμα παραπέρα στον κατήφορο του κυβερνητικού συνδικαλισμού και κάλεσαν το ΠΑΜΕ να ζητήσει συγγνώμη από το διευθυντή για την αναστάτωση που προκάλεσε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποβολές μαθητών 4ου Λυκείου Καρδίτσας (2019-04-17 00:00:00.0)
Μπαράζ καταστολής και απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων (2017-12-20 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στην αναπλήρωση μαθημάτων το Πάσχα (2014-04-15 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την τρομοκρατία στα σχολεία (2012-09-29 00:00:00.0)
Απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη μαθητή (2012-02-14 00:00:00.0)
Αυταρχισμού συνέχεια (1995-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ