Κυριακή 22 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
67Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Αυταρχισμού συνέχεια

Σε μαθήματα ακόμα μεγαλύτερου αυταρχισμού επιδίδεται η διευθύντρια του 67ου Γυμνασίου, κ. Παπαδοπούλου, και μέρος του Συλλόγου Καθηγητών, ενάντια στους μαθητές που μίλησαν στο ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη", το οποίο αποκάλυπτε τις αποβολές - απάντηση στους καταληψίες μαθητές.

Το πέπλο της σιγής που κάλυψε το όλο θέμα με πολύ επιμελή τρόπο η διευθύντρια του σχολείου, έσπασε από τη στιγμή που το σχετικό ρεπορτάζ του "Ρ" αποκάλυπτε τις σκληρές τιμωρίες που επιβλήθηκαν σε 12 μαθητές του σχολείου, επειδή ήταν στη Συντονιστική Επιτροπή της κατάληψης. Το θέμα των αποβολών έφτασε μέχρι την Ενωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος κι από ό,τι φαίνεται θα έχει και ακόμη μεγαλύτερη συνέχεια. Την Παρασκευή το σχολείο επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Γονέων του 6ου Διαμερίσματος, Πολυζώης Δημήτρης,με σκοπό να εξετάσει το ζήτημα. Ομως, προς μεγάλη του έκπληξη η διευθύντρια του σχολείου σχεδόν τον πέταξε έξω από το σχολείο, αφού έλεγε πως δεν πίστευε ότι είναι ο αντιπρόεδρος της Ενωσης.Ακόμα και όταν ο Δ. Πολυζώης της έδωσε την ταυτότητα για να το ελέγξει, η κ. Παπαδοπούλου του αρνήθηκε να παραμείνει μέσα στο σχολείο και να συνομιλήσει με το 15μελές και τα παιδιά που τιμωρήθηκαν.

Ο Δ. Πολυζώης κατήγγειλε στο "Ρ" ως "αυταρχική τη συμπεριφορά και τις ποινές που ασκήθηκαν εναντίον 12 μαθητών του σχολείου. Οι ποινές αυτές δεν έχουν ίχνος παιδαγωγικής αντίληψης και σπρώχνουν τα παιδιά σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Σήμερα δε μας άφησε καν να μπούμε μέσα στο σχολείο και να μιλήσουμε με τα παιδιά. Εμείς σαν Ενωση Γονέων και εγώ προσωπικά σαν αντιπρόεδρος δεσμεύομαι το θέμα αυτό να μη μείνει έτσι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ