Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Συγκεντρώσεις σήμερα έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση για τους ανέργους που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση για τους ανέργους που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα οργανώνει σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στη σφαγή των ήδη εξευτελιστικών επιδομάτων ανεργίας (από 461,5 ευρώ κατρακυλά στα 359 ευρώ), διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων αλλά και κλιμακώνοντας τη δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση. Αντίστοιχα, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και το πετσόκομμα και μιας σειράς ακόμα επιδομάτων όπως το εποχικό, η παροχή προστασίας της μητρότητας κτλ.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση της πάλης με αιτήματα μεταξύ άλλων:

  • Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.
  • Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
  • Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ