Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν από τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας απαντούν οι ναυτεργάτες στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στα χαράτσια, στη μείωση των συντάξεών τους κατά 7% αναδρομικά από την 1η Γενάρη, την κατάργηση του Οίκου Ναύτου μέσα από την ένταξή του από την 1η Απρίλη στον ΕΟΠΠΥ, την κατάργηση του ΓΕΝΕ, στη λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ και του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτεργατών (ΕΛΟΕΝ), την κατάργηση του καμποτάζ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και συνολικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τινάζει συθέμελα στον αέρα το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και το επίπεδο διαβίωσης εργατών στεριάς και θάλασσας για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Την απόφαση πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

Για την οργάνωση και την προετοιμασία του απεργιακού αγώνα, οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, διοργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη 13 Μάρτη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «κάθε ναυτεργάτης, κάθε εργαζόμενος έχει καθήκον να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα. Το αγωνιστικό περήφανο παράδειγμα των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Μαζί με τα ναυτεργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, μπορούμε να παρεμποδίσουμε τη μείωση μισθών και να υπερασπίσουμε τις ΣΣΕ διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις. Να αναλάβουμε δράση για ανάπτυξη κάθε μορφής αγώνα. Με τη συμμετοχή μας στις Λαϊκές Επιτροπές να δεθούν οι τόποι δουλειάς με τις εργατογειτονιές».

Με χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει στην ένταξη - μετά από απόφαση της συγκυβέρνησης - του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ στο όνομα της μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ