Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απλήρωτοι για 15 μήνες

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας δεδουλευμένα 15 μηνών. Την ίδια ώρα η εργοδοσία προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστους και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φαίνεται να κάνουν πλάτες στην εργοδοτική αυθαιρεσία, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο με την ανεργία (50%) και την απλήρωτη εργασία να σπάει κόκαλα. Οπως είπε ο Α. Οργαντζής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ξενοδοϋπαλλήλων, η περίπτωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» αποτελεί μικρογραφία της γενικότερης εικόνας που επικρατεί στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Οι μεγαλοξενοδόχοι, καταστρατηγούν τη ΣΣΕ, απολύουν εργαζόμενους, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν αλλαγή της σύμβασης σε 4ωρης απασχόλησης ενώ τους βάζουν να δουλεύουν 8-10 και 12 ώρες, έχουν επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, και τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες. Την ίδια ώρα μπουκώνουν από τα κέρδη που το 2011 σε περίοδο κρίσης εμφανίσθηκαν αυξημένα κατά 10%, δουλεύουν με πληρότητες έως και 100%.

Οι εργαζόμενοι στο «Φιλίππειο» είναι απλήρωτοι για 15 μήνες. Από τους 40 οι 23 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και οι υπόλοιποι, εξακολουθούν να εργάζονται απλήρωτοι, ελπίζοντας ακόμα ότι κάποια Δευτέρα ή Παρασκευή θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Οπως κατήγγειλε ένας εκπρόσωπός τους, ο Κ. Χαλάς, εδώ και περίπου 2 χρόνια δούλευαν και πληρώνονταν έναντι 100 ή 200 ευρώ κάθε ένα ή 2 μήνες. Ο εργοδότης σταμάτησε να τους πληρώνει από το Νοέμβριο του 2010. Και ενώ οφείλει δεδουλευμένα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα, επιδόματα άδειας, την ίδια ώρα παίρνει καινούριο προσωπικό, κυρίως ανασφάλιστους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ