Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης

Διεθνής διαγωνισμός για 500 στρέμματα «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

Το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων - «μαμούθ», με τα φιλέτα δημόσιας γης, τις «περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» βάζει μπροστά η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Με όχημα το μόρφωμα του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», επεκτείνοντας ακόμη και τις ειδικές διατάξεις προστασίας των επίδοξων «επενδυτών» που έχουν προβλέψει στον πρώτο από τους εφαρμοστικούς νόμους τους (3986/2011), πρώτο στο σφυρί, και για εμπορική αξιοποίηση από τους ιδιώτες, βγάζουν «οικόπεδο» έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τους όρους του «διεθνούς διαγωνισμού», η παρεχόμενη «δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου» μπορεί να επεκτείνεται χρονικά μέχρι και τα 100 χρόνια, με τους ιδιώτες να απολαμβάνουν το λεγόμενο «δικαίωμα της επιφάνειας», δηλαδή να χτίζουν και να αξιοποιούν το «ακίνητο», με τη δυνατότητα να το μεταβιβάζουν σε τρίτους, να κάνουν κάθε είδους επιχειρηματική «μπίζνα» για τα 100 επόμενα χρόνια, με το Δημόσιο να εμφανίζεται μόνο στους τύπους ως ιδιοκτήτης του «οικοπέδου». Το «δικαίωμα της επιφάνειας», το τερατούργημα που νομοθέτησαν στον εφαρμοστικό νόμο του αρχικού μνημονίου, είναι μορφή του λεγόμενου «φαστ-τρακ», κίνητρο για εταιρείες «αξιοποίησης» μεγάλη ακίνητης περιουσίας (ρίαλ εστέιτ), εργαλείο για άντληση τραπεζικής και άλλης χρηματοδότησης, για κολεγιές με άλλες μερίδες μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να και το πώς το «Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων» διαφημίζει το προς πώληση «γεωτεμάχιο»:

  • Παραθαλάσσια έκταση που βρίσκεται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, όπου υπάρχει διεθνής αερολιμένας. Ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών ξεπερνά τις 700.000 το χρόνο.
  • Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα, πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μια μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.
  • Είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας που δεν έχει μείνει ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτη.
  • Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες τουρισμού - αναψυχής.
  • Δεσμεύονται, επίσης, ότι το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ