Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υποψηφιότητες και στρατόπεδα

Αύριο και την Κυριακή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Κλιμακώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της διήμερης Εθνικής Συνδιάσκεψης, που θα ξεκινάει αύριο, στη διάρκεια της οποίας θα κατατεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία. Σήμερα, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, με θέμα τις εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μάρτη. Τα επιτελεία των Ευ. Βενιζέλου και Χρ. Παπουτσή, που φαίνεται ότι θα είναι οι δυο υποψήφιοι για την προεδρία, επιδίδονται στη συλλογή υπογραφών μελών του Εθνικού Συμβουλίου για την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς τους.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χτες ο Π. Μπεγλίτης, εκφράζοντας συγχρόνως τη στήριξή του στον Ευ. Βενιζέλο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Με συνέντευξή του στο «Real Fm», χαρακτήρισε σαν «μοναδική επιλογή» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Οικονομικών και ανέφερε ότι ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου, γιατί, όπως υποστήριξε, «δε θα ήταν πολιτικά και προσωπικά ηθικό για μένα να παίζω ένα ρόλο επιτήδειου ουδέτερου».

Ο Π. Μπεγλίτης άσκησε κριτική στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καταθέτουν «ιδεολογικές πλατφόρμες», αναφέροντας ότι «επιχειρούν να διαπραγματευθούν την προσωπική τους κομματική επιβίωση». Οπως δήλωσε, «οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις κινούνται μεταξύ ενδιαφέροντος και αφόρητων κοινοτοπιών». Τη στήριξή τους στον Ευ. Βενιζέλο εξέφρασαν στη διάρκεια δείπνου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου, Θ. Τσούρας, Κ. Γείτονας, Φώφη Γεννηματά και ο Χρ. Πολυζωγόπουλος. Από την πλευρά του και ο Ηλ. Μόσιαλος με συνέντευξή του υποστήριξε ότι «είναι δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ