Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταιγισμός από νόμους που πτωχεύουν το λαό

Δίπλα στα νομοσχέδια των επόμενων ημερών, έρχεται στη Βουλή και το κατάπτυστο νέο «δημοσιονομικό Σύμφωνο» της ΕΕ

Η οργανωμένη πάλη του λαού είναι το αντίπαλο δέος στα μέτρα και τη στρατηγική της βαρβαρότητας που υπηρετούν τα αστικά κόμματα
Η οργανωμένη πάλη του λαού είναι το αντίπαλο δέος στα μέτρα και τη στρατηγική της βαρβαρότητας που υπηρετούν τα αστικά κόμματα
Την άμεση προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο, ώστε να ολοκληρωθούν οι «προαπαιτούμενες ενέργειες» και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση πτώχευσης του λαού, ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλη Μάρτη θα κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο «δημοσιονομικό σύμφωνο» που επικυρώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το «σύμφωνο» προβλέπει τη θέσπιση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων, προκειμένου να επιτευχθούν από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας «πλεονασματικοί προϋπολογισμοί» και μείωση των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών που θα σηματοδοτήσουν νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και καινούργια, ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία στα λαϊκά εισοδήματα.

«Το PSI είναι το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Το πρώτο βήμα ήταν η υιοθέτηση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, το δεύτερο ήταν η έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδος με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το τρίτο είναι η ολοκλήρωση του PSI σήμερα και το τέταρτο είναι η τελική έγκριση του χρηματοδοτικού πακέτου και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση επικράτησαν πανηγυρικοί τόνοι για την πορεία του PSI, σε μια προσπάθεια των στελεχών του μαύρου κυβερνητικού μετώπου να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα ότι έχουν να προσδοκούν κάποιο όφελος από το κούρεμα του χρέους. Σήμερα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η ολοκλήρωση του PSI.

Στη βάση αυτή και με στόχο την ολοκλήρωση των «προαπαιτούμενων ενεργειών», στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες με τη μορφή πολυνομοσχεδίου στη Βουλή μέτρα: α) Για τη συμμόρφωση με κοινοτικές οδηγίες για παροχή υπηρεσιών (πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών προς όφελος των μονοπωλίων) β) Για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων) γ) Για την απελευθέρωση των τεχνικών επαγγελμάτων.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και με αφορμή τα επεισόδια στην παρέλαση της Ρόδο, πολλοί υπουργοί έθεσαν θέμα για τους «προπηλακισμούς βουλευτών» και αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα να συνεδριάσει διυπουργική επιτροπή, ενόψει και της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις τοποθετήσεις τους υπουργοί της κυβέρνησης επιχείρησαν να τσουβαλιάσουν τα επεισόδια με τις εργατικές κινητοποιήσεις και την οργανωμένη δράση του ταξικού κινήματος. Στη βάση αυτή, ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης ανέφερε ότι «οι βουλευτές που προφυλακίστηκαν στη Ρόδο δεν είχαν καν ψηφίσει το Μνημόνιο». Ο ίδιος, με εμφανή το στόχο της δημιουργίας κλίματος τρομολαγνείας, φέρεται να πρόσθεσε: «Ερχονται οι παρελάσεις, πού θα οδηγηθούμε, θα σφαχτούμε»... Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να ενισχύσει την κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία.

«Μέλι - γάλα» με τη «Ζήμενς»

Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενημερώθηκαν για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική «Ζήμενς», η οποία, όπως προκλητικά διέρρεαν χτες κυβερνητικά στελέχη, «ζήτησε συγγνώμη για συμμετοχή στελεχών της σε παράνομες δραστηριότητες»!

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έδωσε «συγχωροχάρτι» στο γερμανικό μονοπώλιο για τις μίζες και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος» προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξασφαλίζοντάς του μάλιστα νέα πεδία δράσης για «μπίζνες» στην Ελλάδα, αφού η «Ζήμενς» σχεδιάζει ήδη νέες κερδοφόρες επενδύσεις στη χώρας. Συγκεκριμένα, το ύψος του εξωδικαστικού συμβιβασμού ανέρχεται σε 170 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατομμύρια θα συμψηφιστούν με αποζημιώσεις και οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς την πολυεθνική, ενώ για τα 90 εκατομμύρια ευρώ η «Ζήμενς» θα δώσει «τεχνολογικό εξοπλισμό» σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου και θα δημιουργήσει «προγράμματα επιμόρφωσης και επανακατάρτισης στελεχών του κράτους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ