Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλαγές - βιτρίνα στο «Πόθεν Εσχες»

«Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ στην πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και «ανεξάρτητων»

Ψηφίστηκε χτες επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πρόταση νόμου 75 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ορισμένων από τους λεγόμενους «ανεξάρτητους» για αλλαγές στο νόμο περί «πόθεν έσχες».

Με αυτήν προτείνεται να γίνει αναδρομικός έλεγχος από το 1974 στο «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, να δημεύονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων που δε δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» και να αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βουλής η περιουσιακή κατάσταση όχι μόνο των βουλευτών, αλλά και των στελεχών τραπεζών, ιδιοκτητών ΜΜΕ, δημοσιογράφων, στελεχών του δημοσίου, δημάρχων, δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ κ.ά.

Ψηφίζοντας «Παρών» επί της αρχής, ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος επισήμανε ότι και με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου η ανεπάρκεια της νομοθεσίας για το συγκεκριμένο θέμα θα παραμείνει. Επανέλαβε τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του τραπεζικού, του φορολογικού και εμπορικού απορρήτου, την ονομαστικοποίηση των μετοχών και όλων των τίτλων του Δημοσίου καθώς και τον έλεγχο στην εξαγωγή κεφαλαίων.

Δεν μπορεί, τόνισε, να λέμε «ναι» στην ελεύθερη αγορά και μετά να διαμαρτυρόμαστε για τα χρήματα που βγαίνουν στο εξωτερικό και τις διάφορες «οφ σορ» εταιρείες. Ο βουλευτής ανέφερε ότι ακόμα και οι σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ δεν αρκούν για να λύσουν ολοκληρωτικά το ζήτημα της διαφθοράς και της διαπλοκής πολιτικών προσώπων με επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού όσο παραμένει άθικτο το καπιταλιστικό σύστημα, θα ανοίγουν «πόρτες και παράθυρα» διαφυγής για όσους «βάζουν το χέρι στο μέλι».

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Νικουλούδης, προκειμένου να δώσει ό,τι στοιχεία διαθέτει για πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ